Mısır'da Cinina İle Röportaj Yapan Gazeteciye Gözaltı

Eski Sayıştay Başkanı Cinina ile röportaj yapan gazeteci Vednan hakkında 15 gün süreli gözaltı kararı verildi.

Mısır'da, eski Sayıştay Başkanı Hişam Cinina ile yaptığı röportajla gündeme gelen gazeteci Mutez Vednan hakkında 15 gün süreli gözaltı kararı verildiği bildirildi.

Vednan'ın avukatı İzzet Guneym, AA muhabirine yaptığı açıklamada, geçen cuma günü Cinina ile röportajının ardından gözaltına alınan gazetecinin "yalan haber yayımlamak ve yasaklı bir örgüte üye olmakla" suçlandığını söyledi.

Guneym, Vednan hakkında Devlet Yüksek Güvenlik Savcılığı tarafından 15 gün süreli gözaltı kararı verildiğini ifade etti.

Müvekkilinin soruşturmada kendisine yönelik suçlamaları reddettiğini belirten Guneym, Vednan'ın başkent Kahire'nin güneyindeki El-Akrep Hapishanesine gönderildiğini aktardı ancak bu konuda ayrıntılı bilgi vermedi.

Guneym'in açıklamalarıyla ilgili Mısır makamlarından resmi bir açıklama yapılmadı.

Hişam Cinina, 10 Şubat'ta HuffPost Arabi gazetesine verdiği demeçte, "Eski Genelkurmay Başkanı Sami Anan'ın elinde, Mısır'da şu an yönetimde olan pek çok yöneticinin, Hüsnü Mübarek rejiminin devrilmesiyle sonuçlanan 25 Ocak devrimi olaylarında suç işlediğine dair delil ve kanıtlar olduğunu" söylemiş, hapisteki Anan'a bir şey olması durumunda bu tehlikeli belgelerin gün yüzüne çıkacağı uyarısında bulunmuştu.
Kaynak: AA