Minik Kalplerden Mehmetçiğe Sevgi İle

Bilecik’te minik öğrenciler, evlerinde hazırladıkları Bilecik’e özgü yöresel ürünleri Afrin’deki Mehmetçiğe gönderdiler.

Minik Kalplerden Mehmetçiğe Sevgi İle
Bilecik Bahçelievler Anaokulu tarafından hazırlanan “Minik Eller Kahraman Yüreklere Dokunuyor” projesi kapsamında minikler evlerinde paketlediği Bilecik’e özgü yöresel ürünleri Afrin’deki Mehmetçiğe gönderdiler. Hazırladıkları kargo kutularını PTT Kargo Bilecik Şubesine getiren minikler kutuları öğretmenleri yardımıyla taşıdılar. Ardından burada kutuları paketleyen öğrenciler ’Herkese nasip değil asker olmak hudutta/Al bayrağın rengi var, yerde gökte bulutta/Heybetiniz titretir şu karşı ki dağları/Vatanın bekçisi siz hudut kartalları/Seviyor sizi şu Bilecik çocukları’ şiirini okular.

Şeyh Edebali Türbesi’nde de dua ettik

Paketledikleri kolileri PTT Kargo yetkililerine teslim eden minik öğrenci Bayram Berkay Çaldar, “Kahraman Türk ordumuza bütün sınıf fındık, fıstık, badem, kuruyemiş ve sevgilerimizi kutularımızın içine koyduk. Onlara gönderdik. Dün de Şeyh Edebali Türbesi’nde dua ettik ve kendilerine gönderiyoruz” şeklinde konuştu.



"Amacımız öğrencilerimize vatan sevgisini kazandırmak"

Proje hakkında bilgi veren Bahçelievler Anaokul Müdürü Sevgi Uğurlu, “Minik Eller Kahraman Yüreklere Dokunuyor” projesinin öğretmenler ve öğrencilerle birlikte ortak hazırlanan bir proje olduğunu ifade ederek, “Bahçelievler Anaokulu öğrencileri, öğretmenlerinin ortak hazırlamış olduğu projedir. Ülkemizin bekası için özveriyle çalışan kahraman ordumuzun yanında olduğumuzu, yüreklerimizin onlarla attığını hissettirmek adına böyle bir proje yaptık. Öğrencilerimize vatan sevgisini kazandırmak ve yaparak, yaşayarak öğrenmelerine fırsat vermeye çalıştık. Hedeflerimize ulaştığımızı görmek bizleri çok mutlu etmiştir” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından minik öğrenciler hem hazırladıkları, hem taşıdıkları hem de paketledikleri kolileri kargoya teslim etmelerin ardından toplu şekilde Afrin’deki Mehmetçiğe elleriyle kalp işareti yaptılar.
Kaynak: İHA