Kılıçdaroğlu genel başkanlığı bırakıyor iddiası

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun sağlık sorunları nedeniyle partiyi bırakacağı iddia edildi.

Kılıçdaroğlu genel başkanlığı bırakıyor iddiası
Kılıçdaroğlu genel başkanlığı bırakıyor iddiası
İddiayı gündeme getiren Türkiye gazetesi yazarlarından Fuat Uğur. 'Kılıçdaroğlu'nu hiç böyle görmemiştim' başlıklı bir yazı kaleme alan Uğur, CHP liderinin grup toplantısındaki durumuna dikkat çekti. 

Kameraların yakın plana geçtiğinde Kılıçdaroğlu'nun dudaklarının titrediğini akataran Uğur, 'Böyle bir şeyi ilk kez gördüm Kemal Kılıçdaroğlu'nda. Kendine hükmetmeye çalışıyordu belli ama tadı çok kaçıktı. Bir kenara not olarak aldım ama yine de fazla üzerinde durmadım.' ifadelerini kullandı.

Ertesi gün aldığı mesajlarla bu görüntüyü değerlenidirdiği aktaran Uğur, 'Tüm bunları alt alta topladığımda çıkan sonuç bir değişimin geldiğini gösteriyor. Ama siyaset bu. Yerine gelecek adam o makamı doldurabilir mi bunu iyice tartacakları kesin. Kısaca Kemal Bey'in kullanım süresi doldu gibi görünmekte.' diye ekledi.
 
Öte yandan Uğur gelen ilk mesaj oldukça dikkat çekici. O mesaj şu şekilde: “Bulunduğum konumdan dolayı kendim tweet atıp paylaşamıyorum ama dostlarım bilsin istedim. CHP yakın gelecekte önemli değişikliklere hazırlanıyor. Kemal Kılıçdaroğlu sağlık sorunları nedeniyle partiyi bırakıyor. Haluk Koç veya Faik Öztrak'a emanet edecek partiyi. Parti de çok yakında kongreye gidip kendi liderini seçecek.”

Kılıçdaroğlu genel başkanlığı bırakıyor iddiası

Geçtiğimiz günlerde idrar yolları problemine bağlı olarak operasyon geçiren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, tedavisi ardından hastaneden taburcu olmuştu.

Köşe yazısının tamamı için tıklayınız