Hakkarili Gençler Ücretsiz Kursta Sınavlara Hazırlanıyor

Vali Toprak: 'Gençlerimiz burada sabah saat 08.00'den akşam 06.00'ya kadar haftanın 6 günü yoğun bir çalışma temposu içerisinde. Böylece gençlerimiz boşluktan da kurtulmuş oluyor, faydalı faaliyetlere yönelmiş oluyor'

Hakkarili Gençler Ücretsiz Kursta Sınavlara Hazırlanıyor
Hakkari Milli Eğitim Müdürlüğünce ücretsiz verilen destekleme ve yetiştirme kursunda öğrenciler geleceğe hazırlanıyor.

İl Valiliği ve Milli Eğitim Müdürlüğü, gençlerin üniversite sınavlarında başarılı olmalarını sağlamak için çalışmalarını sürdürüyor.

Bu kapsamda, Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu bünyesinde ücretsiz açılan destekleme ve yetiştirme kursuna katılan yaklaşık 740 öğrenci, güzel bir ortamda deneyimli öğretmenler eşliğinde sınavlara hazırlanıyor.

İl Valisi Cüneyit Orhan Toprak, kursu ziyaret ederek gençlerle sohbet etti.

Toprak, burada yaptığı açıklamada, kursta 740 öğrencinin sınavlara hazırlandığını belirterek, şöyle dedi:

"Valiliğimiz ve Milli Eğitim Müdürlüğümüz onların bünyesinde de Halk Eğitim Merkezimizin çabalarıyla, geçen sene ve daha önce liseyi bitirmiş fakat üniversiteye yerleşememiş olan gençlerimizin desteklenmesi, eğitimlerine katkıda bulunulması, sınav tekniklerinin verilmesi ve girecek oldukları bölümler ile ilgili tam olarak donanımlarının sağlanması amacıyla bu 5 katlı binayı hizmete sunmuş bulunmaktayız."

İl, ilçe ve köy ayrımı yapmaksızın bütün gençleri burada bir araya getirerek büyük bir fedakarlık içerisinde görev icra eden öğretmenlere emanet ettiklerini anlatan Toprak, şunları aktardı:

"Şu ana kadar burada çoğunluğu önceki yıl mezun olmuş 740 öğrencimiz var. Bu 740 öğrencimiz 38 öğretmenimizin kontrolünde, eğitimlerinde etüt merkezleri de dahil olmak üzere çalışmalarına devam ediyor. Gençlerimizin hepsi kendilerini yetiştirmek için çaba içerisindeler, büyük bir heyecan taşıyorlar. İleriye dönük büyük planlamalar içerisindeler. Kendilerine kazanacakları hedefler koymuşlar."

- "Hedef 400 genci üniversiteye yerleştirmek"

Bu yıl 400 öğrenciyi üniversitede iyi bölümlere yerleştirmeyi hedeflediklerini vurgulayan Vali Toprak, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Aynı zamanda üniversiteyi kazanamayıp boşta kalan gençlerimizi burada daha sosyal bir ortamda, birbirini teşvik edici, birbirlerinden etkilenecekleri güzel bir mekanda buluşturmuş bulunuyoruz. Gençlerimiz burada sabah saat 08.00'den akşam 06.00'ya kadar haftanın 6 günü yoğun bir çalışma temposu içerisindeler. Böylece gençlerimiz boşluktan da kurtulmuş oluyorlar. Faydalı faaliyetlere yönelmiş oluyorlar. Arkadaşlıklarını güçlendiriyorlar, sosyalleşiyorlar. İnşallah hepsi Türkiye'nin bütün köşelerine birer üniversiteli olarak dağılacaklar ve biz de onlarla gurur duyacağız."

Öğrenciler de hedeflerine ulaşma yönünde kendilerine böyle bir imkan ve ortamı sağlayan Vali Toprak ve diğer yetkililere teşekkür etti.
Kaynak: AA