Emekli Öğretmen Mehmetçik İçin Şiir Yazdı

Gaziantep'in Araban ilçesinde ikamet eden emekli öğretmen İbrahim Altun, Zeytin Dalı Harekatı'na yazdığı şiirle destekte bulundu.

Arabanlı, 68 yaşındaki, evli ve 18 çocuk babası Altun, gazetecilere yaptığı açıklamada, Fakılı Mahallesi'nde ikamet ettiğini söyledi.

Alevi, Sünni, Kürt, Türk birlikte bu cennet ülkede bin yıldır beraber yaşadıklarını vurgulayan Altun, "Beraber ağladık, beraber güldük. Beraber ülkemiz, toprağımız için savaştık ve nice zaferler kazanarak destanlar yazdık. Bu uğurda savaşarak can veren aziz şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. İçim vatan sevgisiyle dolu. Ben de Zeytin Dalı Harekatı'na katılıp kahraman Mehmetçiklerimizle yan yana, vatanımızın birliği ve bütünlüğü için savaşmak istiyorum." diye konuştu.

Altun'un "Dünyaya Uzattık Zeytin Dalı'nı" adlı şiiri şöyle:

"Şehadet aşkıyla türkü söyleriz/Biz tozu dumana katar gideriz/Şimşeklerle çakar, gökle gürleriz/Tayfunla eseriz, kızıl elmaya/Baş koyduk bu yola, hedef belledik/Dualar okuduk, türkü söyledik/Rahman'a sığındık, zafer diledik/Ant içtik küffarın kökün kazmaya/Mavi gök kubbeden hilal inmesin/Çınlayan ezanlar asla dinmesin/Aslan'ın yurduna çakal sinmesin/Altun'i bu dava, din davasıdır/Haç ile hilalin son savaşıdır/Afrin'de şahlanan Türk ordusudur/Başladık melunun başın ezmeye."

Kaynak: AA