Edirne'den Kısa Kısa

İyi Parti Edirne İl Başkanı Mete Türkay, üreticiye gerekli tarım ve hayvancılık desteğinin verilmediğini iddia etti.

Türkay, yaptığı yazılı açıklamada, son yıllarda üreticinin tarım ve hayvancılıktan uzaklaştığını savundu.

Türkay, şunları kaydetti:

"AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, parti grubunda yapmış olduğu açıklamada çiftçinin kullanacağı mazotun yarısının 2018 yılından itibaren hükümet tarafından ödeneceğini açıkladı. Oysa hükümet çiftçiye hiçbir ek kaynak sağlamamış tam aksine çiftçinin sağ cebinden aldığını sol cebine koymuştur. Bir diğer anlatımla çiğ süt ve gübreden çalınmış mazot olarak geri verilmiştir."

Türkay, 24 Şubat Cumartesi günü Alpullu Şeker Fabrikası önünde basın açıklaması yapacaklarını da belirtti.

- Türk Halk Müziği yarışması

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından Türkiye genelinde düzenlenen kültür ve sanat yarışmaları kapsamında Edirne'de Türk Halk Müziği yarışması finali yapıldı.

Edirne Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, Nisan ayında düzenlenecek Marmara bölge finallerine katılacak kişilerin belirlendiği aktarıldı.

Yapılan yarışma sonucunda, 18-23 yaş kadınlar kategorisinde Zehra Korucu, 24-29 yaş kadınlar kategorisinde Seren Balkan, 18-23 yaş erkekler kategorisinde Deniz Yıldız ve 24-29 yaş erkekler kategorisinde Yunus Sönmez Edirne'yi temsil etme hakkı kazandı.

- Edirne Belediyesi Spor Kulübü sporcularının başarısı

Edirne Belediye Spor Kulübü tekvandocuları Türkiye Açık Uluslararası Tekvando turnuvasında 3 bronz madalya kazandı.

Edirne Belediye Spor Kulübü Antrenörü Metin Eşme, yaptığı yazılı açıklamada, turnuvaya 50 ülkeden 3 bine yakın sporcunun katıldığını ifade etti.

Olimpiyatlara katılma yolunda turnuvada önemli puanların elde edildiğini aktaran Eşme, şunları kaydetti:

"Sporcular Ege Mutlu, Batuhan Celil Bostan ve Derya Eşme'nin kategorilerinde bronz madalya etti. Her turnuvada şehrimizin ismini daha yukarılara çıkardık. Bu büyük mücadelenin en sevindirici yanı kendi şehrimizin gençleriyle elde edilen başarı olması. Sporcularımız kendi alt yapımızdan yetişmekte. Daha başarı yolunun yarısına çıktık, şimdi gözümüzü olimpiyatlara diktik."

- Edirne Çocuk Hakları Derneğinden çocuk istismarı açıklaması

Edirne Çocuk Hakları Derneği, çocuk istismarının çocuklar üzerinde fiziksel ve psikolojik etkiler bıraktığını ifade etti.

Dernekten yapılan yazılı açıklamada, çocuklara yönelik şiddet ve istismarın son dönemde arttığına dikkat çekildi.

Çocuk istismarının önlenmesinde tüm vatandaşların rolü olduğu aktarılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Çocuğun cinsel istismarı sayısı giderek artarken çocuklarımızı nasıl korumamız gerektiği daha da çok önem kazanmıştır Çocuklar bu tür şeyler yaşadıklarında yaşı küçük olduğu için kendisine yapılan davranışı algılayamamış, kendisine gösterilen ilgiyi ayırt edememiş olabilir. Anne-baba olarak çocuklarımıza güvenliklerini nasıl koruyacaklarını öğretmek, onlara kendi bedenlerini tanımayı, özel bölgelerini ve bu bölgeleri korumayı öğretmek, davranışlarını iyi gözlemlemek, onlara bazen 'hayır' da diyebileceklerini öğretmek, onlara bizimle paylaşımda bulunmaları için güven vermek ve internet kullanımına dikkat etmek önceliklerimiz arasında olmalıdır. Çocukla ilgili meslek gruplarına Üniversite eğitimlerinde toplumsal cinsiyet eşitliği, çocukların ihmal ve istismarını önlemeye, fark etmeye ve bu olaylarla karşılaşan çocuklara yaklaşımla dersler konulması zorunludur. Yine eğitim sisteminin ilk yıllarından başlayarak müfredata çocuklara toplumsal cinsiyet eşitliği, çocukların ihmal ve istismara karşı kendilerini koruyabilmelerini sağlayacak dersler yada etkinlikler koyulmalıdır. Ailelere, annelere, öğretmenlere ve çocuklara yönelik okulların dışında farkındalık çalışmaları yapılarak istismarı önlemeye yönelik çalışma yapılmalıdır."

Kaynak: AA