CHP İzmir Milletvekili Bakan Açıklaması

'Verdiğimiz kanun teklifi ile devlet memurlarının, yemek hakkı gasbının ortadan kaldırılmasını hedefliyoruz'.

CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, devlet memurlarına her türlü imkan kullanılarak, doğrudan yemek hizmeti verilmesi gerektiğini belirterek, "Verdiğimiz kanun teklifi ile devlet memurlarının, yemek hakkı gasbının ortadan kaldırılmasını hedefliyoruz." dedi.

Bakan, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, geçtiğimiz günlerde, Devlet Memurları Yiyecek Yardımı Yönetmeliği'nde Bakanlar Kurulunca değişiklik yapıldığını anımsatarak, memurların bu hakkının gasp edildiğini savundu.

Buna ilişkin soru önergesi verdiklerini aktaran Bakan, yapılan yönetmelik değişikliğinde devlet memurlarının aleyhine iki hususun yer aldığını söyledi.

Böylece memurlara yemek kuponu ve fişi verilmesi uygulamasının sona erdirildiğini belirten Bakan, ayrıca bugüne kadar doğrudan kamunun kendisinin hizmet satın alarak verdiği yemek hizmetinin, sandıklara, vakıflara ve derneklere devredildiğini ve yeni bir rant alanı yaratıldığını ileri sürdü.

Bakan, "Örneğin 50 devlet memurundan fazlasının çalıştığı okulda sağlanan yemek olanağının, aynı şekilde Mardin'in Mazıdağı'nın bir dağ köyünde öğretmenlik yapana da Torbalı'nın Korucuk köyündeki öğretmene de seyyar hizmet veren öğretmene de sağlanması gerektiğini savunuyoruz." diye konuştu.

Bu konuyla ilgili bir kanun teklifi de verdiklerini dile getiren Bakan, "Devlet memurlarının ciddi sorunları var. İktidar, sadece kendi iktidarını koruma peşinde." ifadesini kullandı.

Kanun teklifinde, sayı sınırlaması yapmaksızın tüm devlet memurlarına her türlü imkan kullanılarak, doğrudan yemek hizmeti verilmesinin öngörüldüğünü belirten Bakan, "Verdiğimiz kanun teklifi ile devlet memurlarının, yemek hakkı gasbının ortadan kaldırılmasını hedefliyoruz." değerlendirmesinde bulundu.
Kaynak: AA