Çelik Federasyonu Yönetim Kurulu Başkanlığı'na Ekinci Seçildi

Türk çelik sektörünü daha ileri noktaya taşımak, sektör paydaşları arasında dayanışma ve iş birliği sağlamak amacıyla kurulan ÇELFED'in yönetim kurulu başkanı Namık Ekinci oldu.

Türk çelik sektörünü daha ileri noktaya taşımak, sektör paydaşları arasında dayanışma ve iş birliği sağlamak amacıyla kurulan Çelik Federasyonu'nun (ÇELFED) yönetim kurulu başkanlığına Namık Ekinci seçildi.

ÇELFED'den yapılan açıklamaya göre, federasyonun ilk genel kurul toplantısı, ÇELFED'in kurulmasına öncülük eden 5 kurucu derneğin delegeleri ile gerçekleştirildi.

Çelik sektörünün ilgili tüm sektörlerle birlikte ilerlemesine ve kalkınmasına katkıda bulunmayı, küresel rekabet gücünü artırmayı ve sektörel bütünleşmeyi sağlamayı hedefleyen ÇELFED, Bağlantı Elemanları Sanayici ve İş Adamları Derneği, Çelik Boru İmalatçıları Derneği, Çelik Dış Ticaret Derneği, Türk Yapısal Çelik Derneği ile Yassı Çelik İthalat, İhracat ve Sanayicileri Derneği'nin önderliğinde kuruldu.

Federasyonun ilk genel kurul toplantısında Çelik Dış Ticaret Derneği Başkanı Namık Ekinci Çelik Federasyonu Yönetim Kurulu Başkanlığı'na seçildi.

Etkinlikte konuşan Ekinci, Türkiye ekonomisine önemli katkılar sunan çelik sektörünü temsil eden STK'ların çok daha güçlü bir gelecek için kenetlenmelerinin sektörün mevcut sorunlarının aşılması ve yapısal sorunlarının çözüme kavuşturulması noktasında büyük önem arz ettiğini bildirdi.

Sektörün ilerlemesi ve mücadele ettikleri sorunların çözümü için ortak akıl geliştirmeye ihtiyaçları olduğunu kaydeden Ekinci, "Sektördeki STK ve üretici firmaların federasyon çatısı altında bir araya gelmelerinin gerek yurt içi gerekse yurt dışı pazarlarda rekabet gücümüzü artıracak iş birliklerinin geliştirilmesine de büyük katkılar sunacağına inanıyoruz. Çelik sektörünü ileriye taşıyacak stratejiler geliştirmek ve bunları hayata geçirmek için çalışacağız." ifadelerini kullandı.
Kaynak: AA