Besni Ülkü Ocaklarından Ahde Vefa Gecesi

Ege Üniversitesi Tarih Bölümü 4. sınıf öğrencisi iken bölücü terör örgütü mensuplarının üniversite içerisinde yaptığı saldırı sonucu şehit olan Fırat Yılmaz Çakıroğlu için Besni Ülkü Ocakları tarafından Ahde Vefa gecesi düzenlendi.

Besni Ülkü Ocaklarından Ahde Vefa Gecesi
Ülkücü şehit Fırat Yılmaz Çakıroğlu’nun şehit edilişinin 3. yıl dönümü anısına Belediye düğün salonunda gece düzenlendi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan program Kuran-ı Kerim tilaveti ile devam etti.

Programın açılış konuşmasını yapan Besni Ülkü Ocakları Başkanı Mehmet Ballı, "Bugün burada bundan tam 3 yıl önce 20 şubat 2015 Tarihinde Ege Üniversitesi Tarih Bölümü 4.sınıf öğrencisi iken bölücü terör örgütü mensuplarının üniversite içerisinde uğradığı kalleş saldırısı sonucu şahadete uğurladığımız, Ülkücü Şehit Fırat Yılmaz Çakıroğlu’nu anmak, aynı uğurda canını veren şehitlerimize olan ahde vefa borcunu ödemek üzere toplanmış bulunmaktayız. Milletleri millet yapan sahip oldukları değerlerdir. Değerlerine sahip olan milletler bugünlere kadar var olabilmişler. Değerlerine sahip olmayanlar ise tarih sahnesinden silinip gitmişlerdir. Türk Milletinin ve devletimizin bu günlere kadar var olmasının nedeni ise değerlerine sıkı sıkıya bağlı olmasındadır. Gün doğumundan gün batımına, güneşi tuğ, gökyüzünü çadır olarak gören ve bunu ‘Türk’ün Cihan Hakimiyeti Mefkuresi’ olarak adlandıran milletimiz bu değerlerine İslam’la şereflenmiş olmakla birlikte bir çok değeri de sinesine katmıştır. Bu değerlerden en yücesi de kutsal kitabımız Kur-anı Kerim ve Peygamber Efendimizin Hadisi Şeriflerinde sıkça bildirdiği şehitlik değeridir. Türk evladı ’Ölürsem Şehit, Kalırsam Gazi’ düsturuyla canını sev seve vermekten çekinmemiştir. Türk milletinin bu yüce değerlerini kendisine ülkü edinen Türk milliyetçileri var oldukları günden bu yana sayıları 5 bine bulan şehitleriyle ’Ezan dinmesin, Bayrak inmesin’ gayesiyle ömürlerini bu dava uğrunda harcamışlardır. Bizlere düşen görev şehitlerimizin aziz hatıralarını yaşatma, gelecek nesillere aktarmak, kısacası unutmamak ve unutturmamaktır. Bu duygu ve düşüncelerle ebediyete intikal etmiş şehitlerimize Allah’tan rahmet, gazilerimize acil şifalar diliyorum. Bu uğurda mücadeleye yurt içinde ve yurt dışında devam eden Mehmetçiklerimize Cenabı Haktan muzafferiyetler diliyorum. Allah yar ve yardımcıları olsun. Programımıza katılarak bizleri onurlandıran herkese teşekkür ediyor, şükranlarımızı sunuyorum" dedi.

Ballı’nın konuşmasının ardından program şiirlerin okunması ve Besnili şehitler için sinevizyon gösterisi yapılmasının ardından sona erdi.
Kaynak: İHA