Başakşehir'e Tüm Türkiye'den Kitap Köprüsü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yurt çapında başlattığı Okuma Yazma Seferberliğinin ardından bir anlamlı proje de Başakşehir Belediyesi başlattı. Türkiye genelinde okumak isteyip kitap bulma sıkıntısı yaşayan öğrencilerin kitaba ulaşabilmesi için “Kitap Köprüsü” kurulacak.

Başakşehir'e Tüm Türkiye'den Kitap Köprüsü
Başakşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nün başlatmış olduğu kitap projesiyle tüm Türkiye ile kitap köprüsü kuruluyor. Türkiye genelinde, okumak isteyip kitap bulma sıkıntısı yaşayan öğrencilerin kitaba ulaşımını kolaylaştırmak amacıyla başlatılan projede kitap hasreti çeken iklimlere ulaşmak, şehirlerarası iletişimi güçlendirmek, sorumluluk bilincini arttırmak, eğitimde fırsat eşitliği sağlamak ve okuma alışkanlığının yaygınlaştırılmasını hedefliyor.

Okuma alışkanlığı yaygınlaştırılıyor

Gönüllülük esas alınarak sürdürülecek projede ilk aşamada ülke genelinde kütüphaneye ihtiyacı olan şehirlerde okullar tespit edilecek. Daha sonra bu okullarda başlatılan kitap toplama kampanyası ile Başakşehir’de yer alan Bilgievleri ve Kültür Merkezlerinde bu kitapların toplanması sağlanacak. Toplanan kitaplar ihtiyaç sahibi okullara ulaştırılarak “Kitap Köprüsü” kurulmuş olacak. Oluşturulan kütüphanelerle kitap okuma alışkanlığını yaygınlaştıracak olan proje süresiz olarak devam edecek.
Kaynak: İHA