Bağımlılıkla Mücadele Koordinasyon Kurulu Toplandı

Bağımlılıkla Mücadele İl Koordinasyon Kurulu, Muğla Valisi Esengül Civelek başkanlığında yapıldı.

Valilik 75. Yıl Salonu'nda gerçekleştirilen toplantının açılışında konuşan Civelek, toplumun sağlığını, huzurunu, geleceğini tehdit eden uyuşturucu ile etkin bir şekilde mücadele edildiğini söyledi.

Uyuşturucuyla mücadele kapsamında kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum kuruluşlarının işbirliği içerisinde çalıştığını belirten Civelek, “Uyuşturucunun arzı ve talebinin ortadan kaldırılması, bağımlıların tedavisi, rehabilitasyon ve topluma kazandırılması, bu konuda duyarlılık, farkındalık yaratılması, toplumsal bilincin oluşturulması için büyük hassasiyetle önemli çalışmalar gerçekleştiriliyor.” dedi.

Vali Civelek’in konuşmasının ardından Muğla Sağlık Müdürlüğünde görevli doktor Hüseyin Tekin, Başbakanlık Genelgesi kapsamında Uyuşturucu ile Mücadele Koordinasyon Kurulu’nun yerine Bağımlılıkla Mücadele Koordinasyon Kurullarının kurulduğunu belirtti.

Tekin, genelge ve kurul üyelerinin 2017 yılında yaptığı çalışmalar hakkında katılımcılara bilgi verdi.

Kurulun, bağımlılıkla mücadelede kurumlararası iş birliğini ve koordinasyonu sağlamak, temel stratejileri belirlemek ve eylem planlarını hazırlamak, onaylamak, gerektiğinde değiştirmek, güncellemek ve uygulanmasını takip edip değerlendirmek üzere oluşturulduğunu aktaran Tekin, kurulda Uyuşturucu ile Mücadele, Alkol Bağımlılığı ile Mücadele, Tütün Bağımlılığı ile Mücadele, Davranışsal Bağımlılıklar ile Mücadele teknik çalışma gruplarının yer alacağını aktardı.

Toplantıya, Vali Civelek’in yanı sıra Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Cumhur Çoban, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Bayram Akça, Vali Yardımcısı Bayezit Bestami Alkan, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Coşkun Sel, İl Emniyet Müdürü Hakan Çetinkaya, ilçe kaymakamları ve ilgili kamu kurum müdürleri katıldı.

Gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından, kurul üyeleri görüş ve önerilerini dile getirdi.

Kaynak: AA