Zeytin Dalı Harekatı'na

Divriği'de Mehmetçik için kan bağışı kampanyası düzenlendi.

Sivas'ın Divriği ilçesinde, Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından Suriye'nin Afrin bölgesinde gerçekleştirilen Zeytin Dalı Harekatı'na katılan Mehmetçiklere manevi destek olmak amacıyla Kaymakam Tolga Özdemir öncülüğünde kan bağışı kampanyası düzenlendi.

İlçe protokolü, siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlar, çarşı merkezine Kızılay tarafından kurulan gezici kan bağış aracına gelerek Afrin'de terörle mücadele eden Mehmetçiklere manevi destek vermek amacıyla kan bağışında bulundu.

Kaymakam Özdemir, ilçe halkının konuyla ilgili duyarlılığının çok fazla olduğunu ve sürekli kaymakamlığa gelen vatandaşların bölgede kahramanca görev yapan askerlere için destekte bulunmak istediğini kendisine ilettiğini söyledi.

Duyarlı davranışlarından dolayı vatandaşlara teşekkür eden Özdemir, şunları kaydetti:

"Vatandaşlarımız, Mehmetçik için kurban kesmek, yemek vermek veya kıyafet ihtiyacı varsa kıyafet göndermek istiyorlar. Kurtuluş Savaşını veren insanların torunlarının da bu düşüncede olması açıkçası bizleri şaşırtmıyor. Şükürler olsun devletimiz hem ilçemizde görev yapan askerlerimizin hem silahlı kuvvetlerimizin her türlü ihtiyaçlarını karşılamakta. O nedenle hem vatandaşlarımızın bu hissiyatını kırmadan hem de bu düşüncenin başka ihtiyaç sahiplerine fayda sağlaması için Kızılay'a kan bağışı kampanyası düzenliyoruz. Buraya geldiğimizde gördük ki halkımız Kızılay'a kan bağışı için yoğun bir ilgi gösteriyor. Hatta ilk gelenler arasında asker oğlunu Afrin'e göndermiş olan bir babayla kan verme odasında karşılaştım. Çok duygulandım. Divriği tek yürek. Kampanyamıza destek olan Belediye Başkanımız Hakan Gök’e, tüm siyasi parti ve sivil toplum örgütlerimize, kamu görevlilerine, esnafımıza ve halkımıza çok teşekkür ederim."

Kızılay yetkilileri, kan bağışına yoğun katılım olduğunu ve 3 gün daha Divriği’de kalacaklarını belirtti.
Kaynak: AA