Yangınzede Aileye Büyükşehir Sahip Çıktı

Antalya Büyükşehir Belediyesi, önceki günlerde Ermenek Mahallesi’nde evi yanan Akçakala Ailesi'ne yardımda bulundu.

Belediyeden yapılan açıklamada, Ermenek Mahallesi'nde önceki günlerde evi yanan Akçakala Ailesi'nin ilk aşamadaki ihtiyaçlarının AK Parti Muratpaşa İlçe Başkanlığınca karşılanmasının arıdından Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı ekiplerince ailenin ihtiyaçlarının tespit edildiği belirtildi.

Bu doğrultuda yeni bir ev kiralanan aileye hızlı bir şekilde eşya ve araç gereç yardımında bulunulduğu aktarılan açıklamada, aileye ayrıca nakdi yardım ile sosyal kart desteği ve sosyal danışmanlık hizmeti sağlandığı bildirildi.

Açıklamada, ailenin okula devam eden üç çocuğu için istedikleri zaman kıyafet yardımı da yapılacağı kaydedildi.

Ailenin reisi Mehmet Ali Akçakala da yangın sonrası yaptıkları yardım çağrısına Büyükşehir Belediyesinin hemen karşılık verdiğini dile getirerek, şunları ifade etti:

"Allahıma şükürler olsun aileme bir zarar gelmeden yangından kurtulduk ama evimiz küle döndü, bir iğne bile kurtaramadık. Büyükşehirden yardım isteğinde bulundum hemen yetkililer gelip inceleme yaptı ve birkaç gün içinde eşyalarımızı getirdiler. Felaketin ilk anlarından itibaren yanımızda olan ve bize her türlü desteği sağlayan AK Parti Muratpaşa İlçe Başkanlığına ve Büyükşehir Belediyemize ne kadar teşekkür etsek az. Onların sayesinde ocağımız yeniden tütecek."

Kaynak: AA