Uyuşturucuyla Mücadele Paneline Katılım Yoğun Oldu

Gençlik ve Spor Bakanlığı ile İçişleri Bakanlığı’nın desteğiyle uyuşturucuyla mücadele için gerçekleşen “Sporla Kal Güvende Kal” projesi kapsamındaki panele yoğun katılım oldu.

Uyuşturucuyla Mücadele Paneline Katılım Yoğun Oldu
Milli güreşçi Rıza Kayaalp, dalış rekortmeni Şahika Ercümen, Manga grubunun solisti Ferman Akgül ve Türkiye’de uzun yıllar önemli organizasyonlara imza atan Bettina Koperman’ın katılımıyla gerçekleşen panelde, AK Parti Adana Milletvekili Prof. Dr. Necdet Ünüvar ile Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak’ın yardımcılığını yapan Abdurrahim Boynukalın da hazır bulundu. Ünüvar, uyuşturucuyla mücadelenin çok önemli olduğunu ve gençliğin bu bağımlılıklardan uzak durması için arkadaş ortamını iyi seçmesi gerektiğini belirtirken, Boynukalın ise, “Gençlik ve Spor Bakanlığı olarak hepiniz için elimizden geldiğince gece gündüz demeden çalışıyoruz. Uyuşturucu madde bağımlılığı kişinin hayatını en kötü etkileyen unsurdur. Bundan uzak durmak gerek. Bunun için biz 7 gün 24 saat sizlerin hizmetinizdeyiz” ifadelerini kullandı.

Kayaalp: “Hedefleriniz size uyuşturucudan uzak tutar”

Sporun kişinin hayatında çok önemli bir noktada olması gerektiğini ifade eden milli güreşçi Rıza Kayaalp, “Ben 6 yaşında kendime hedef koydum ve 11 yaşında bu hedefim için adım attım. Henüz ortaokula giderken, birçok arkadaşımın madde kullandığını gördüm. Sporla iç içe olmak, insanı uyuşturucudan uzak tutar. Koyduğunuz hedefleriniz de sizi uyuşturucudan uzak tutar” açıklamalarını yaptı.
Kaynak: İHA