Roman Kadınlara Yönelik İstihdam Garantili Kurs

Kırklareli'nde, İl Halk Eğitimi Merkezi, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ile İŞKUR Müdürlüğü'nce, işsiz ve mesleği olmayan Roman kadınlara yönelik istihdam garantili kadın elbiseleri dikim kursu açıldı.

Roman Kadınlara Yönelik İstihdam Garantili Kurs
İŞKUR İl Müdürü Hasan Aksoy, Sosyal Yardımlaşma Merkezi'nde (SODAM) kursiyerler ile bir araya gelerek, çalışmak istedikleri fabrikalar hakkında bilgi aldı.

Aksoy, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, kursların Roman vatandaşların istihdam edilmesi için düzenlendiğini söyledi.

Kursta Roman kadınların meslek edindirildiğini ifade eden Aksoy, kursu başarıyla tamamlayan kursiyerlerin, talep ettikleri iş yerlerinde istihdam edileceğini belirtti.

18 kursiyerin eğitim gördüğü kursun ardından talepte bulunan 11 kadının istihdam edileceğini aktaran Aksoy, bu tür kursları önemsediklerini kaydetti.

Roman kadınların iş hayatında daha fazla aktif olmalarını istediğini aktaran Aksoy, ''İşsiz kadın kişilere yönelik 3 grup kurs düzenledik. İşsiz kadınların bölgede faaliyet gösteren fabrikalarda istihdamlarını sağlamak amacıyla kursu açtık. Kursiyerlerden hangi fabrikalarda çalışmak istedikleri yönünde bilgiler aldık ve arzu ettikleri fabrikalarla görüşmeler yaparak, işe yerleştirilmelerini sağlayacağız.'' diye konuştu.

Aksoy, daha sonra kursiyerler ile sohbet ederek, istek ve sıkıntılarını dinledi.

Kaynak: AA