Polisin Eğlence Mekanlarındaki Denetimlerini Önceden Haber Vermişler

Diyarbakır ve İstanbul'da düzenlenen operasyonda, eğlence mekanlarına yönelik uygulamaları yabancı uyruklular hakkında işlem yapılmasını engellemek için önceden haberdar ettikleri iddiasıyla gözaltına alınan aralarında polislerin de bulunduğu 5 şüpheliden 3'ü tutuklandı.

Diyarbakır ve İstanbul'da düzenlenen operasyonda, eğlence mekanlarına yönelik denetim ve uygulamaları önceden haberdar ederek mekandaki yabancı uyruklular hakkında işlem yapılmasını engellemeye çalıştıkları iddiasıyla gözaltına alınan aralarında polislerin de bulunduğu 5 şüpheliden 3'ü tutuklandı.

Alınan bilgiye göre, İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi Organize Suçlar Büro Amirliği ekiplerince, fuhşa aracılık, fuhşa teşvik, fuhşun yolunu kolaylaştırmak, resmi belgede sahtecilik, tehdit ve kamu görevinin usulsüz üstlenilmesi suçlarına yönelik çalışmalarda, soruşturma kapsamındaki bazı şüphelilerin, şüpheli olan polis memurları ile hareket ederek kendilerini emniyet mensubu olarak tanıttıkları belirlendi.

Şüphelilerin, umuma açık eğlence mekanlarına gerçekleştirilecek denetim ve uygulamaları önceden haber verip mekan ile mekandaki yabancı uyruklular hakkında işlem yapılmasını engellemeye çalıştıkları tespit edildi.

Bu kapsamda Diyarbakır ve İstanbul'da yapılan eş zamanlı operasyonda, aralarında 2 polisin de bulunduğu 5 şüpheli yakalandı.

Gözaltına alınan şüpheliler, emniyetteki işlemlerinin ardından adli makamlara sevk edildi.

Polis memuru K.B, kendisini polis olarak tanıtan T.A. ile bu şüpheliye sahte polis kimlik kartı temin eden M.D. çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı, polis R.T. ile yine kendisini polis olarak tanıtan G.A. adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Kaynak: AA