Kaymakam Altıntaş Siretiye'yi Ziyaret Etti

Gölcük Kaymakamı Mustafa Altıntaş, Siretiye Mahallesi'nde vatandaşlarla bir araya geldi.

Altıntaş, Siretiye Mahallesi'ni ziyaret ederek, vatandaşların sorun ve isteklerini dinledi.

Mahalle halkıyla yaptığı toplantıda çalışmalar hakkında da bilgi veren Altıntaş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan tarafından başlatılan okuma yazma seferberliğine değinerek, bu noktada okuma yazma bilmeyen tek bir fert kalmayacak şekilde çalışacaklarını belirtti.

Altıntaş, çocukların sokaklarda dilendirilmesi, çalıştırılmasının önlenmesine yönelik de çalışmaları olduğunu dile getirerek, vatandaşlardan bu konuda da destek isteyerek, sokaklardaki çocuklardan bir şey alınmaması, onlara para verilememesi gerektiğini söyledi.

Bu çocukların okulda olmaları gerektiğine işaret eden Altıntaş, şunları kaydetti:

"Sokakta çalıştırılan çocukları gören varsa birimlerimizi haberdar etmelerini istiyoruz. Birimlerimiz bununla ilgili çalışmalarını yapacaklar. Asıl en önemli konu ise okul öncesi eğitimin yaygınlaştırılmasıdır. Okul öncesi eğitim seneye zorunlu hale gelecektir. Bu konuda bugün itibarıyla çalışmalar yapılması önemlidir. Aynı zamanda uyuşturucu ile mücadelede konusunda uyuşturucu ve kötü alışkanlıktan korunma hepimizin görevidir. Tüm kurumlarımız çalışmalarını eksiksiz yapıyor."

Toplantıya Belediye Başkan Yardımcısı Levent Değirmenci, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Burçak Kırca, İlçe Emniyet Müdürü Ahmet Yılmaz, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ercan Gülsuyu, Kaymakamlık Yazı İşleri Müdürü Lütfü Yılmaz ve Gölcük Muhtarlar Derneği Başkanı Bilge Saral da katıldı.

Kaynak: AA