Karayollarında Durum

Karayollarının yapım ve onarım çalışmaları sürdürülen kesimlerinde ulaşım kontrollü sağlanıyor.

Karayolları Genel Müdürlüğünün yol durumu bültenine göre, Anadolu Otoyolu'nun Düzce ve Kaynaşlı kavşakları arasında köprü çalışmaları yapılıyor. Bu nedenle yolun 11-12. kilometrelerinde iki yönde de (İstanbul-Ankara ve Ankara-İstanbul) sol şeritler taşıt trafiğine kapatıldı. Bu kesimde ulaşım 2'şer şeritten kontrollü gerçekleştiriliyor.

İzmir-Aydın Otoyolu'nun Torbalı bağlantı kolu 1-2. kilometrelerinde Serbest Geçiş Sistemi montaj çalışmaları yürütülüyor. Bu nedenle 7 Mart'a kadar otoyolun İzmir-Aydın istikametinde bant aktarması yapılarak, ulaşıma Torbalı istikametinde iki yönlü izin veriliyor.

Konya-Karaman yolunun 14. kilometresindeki Kaşınhanı Kavşağı'nda alt geçit çalışmaları nedeniyle ulaşım servis yolundan sağlanıyor.

Doğankent-Torul yolunun 4-36. kilometrelerinde bulunan Günyüzü 2, Günyüzü 1, Elceğiz, Taşlıca, Kürtün, Özkürtün ve Kirazlık tünellerinde bakım ve onarım çalışmaları devam ediyor. Bu çalışmalar nedeniyle 28 Şubat'a kadar 08.00-17.00 saatlerinde ulaşım tek şeritten kontrollü devam edecek.

Yalova-İzmit yolunun Sanayi Köprülü Kavşağı'ndaki yapım çalışmaları nedeniyle trafik servis yoluna yönlendiriliyor.

Kaynak: AA