'İZBAN'da Otoban Sistemi Uygulansın'

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Doğan:' Otoyollarda uygulanan ücret sistemi, İZBAN'da da uygulanması gerekiyor'.

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Bilal Doğan, kent içi banliyö sistemi olan İZBAN'da başlatılan "Artı Para" uygulamasından vazgeçilerek, otoyollarda uygulanan ücret toplama sistemine geçilmesi gerektiğini bildirdi.

Doğan, yaptığı açıklamada, 15 Şubat itibariyle uygulanmaya başlanan "Artı Para" sistemi nedeniyle İzmir halkının sıkıntılar yaşadığını belirtti.

İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Aziz Kocaoğlu'nun uygulamayla, toplu ulaşımda bir kez daha sınıfta kaldığını savunan Doğan, "Daha günler öncesinden gelen bu krize ve tüm uyarılarımıza karşın, istasyonlarda iade makineleri yetersiz kalmış, uzun kuyruklar oluşmuş ve İzmirliler büyük bir sıkıntıyla karşı karşıya kalmıştır. Burada bir numaralı sorumlu ve bu krizin de suçlusu gereken önlemleri almayan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanıdır. Vatandaşlarımız mağdur, şikayetlerine asla kulak verilmemektedir. İnsanlar kartlarında yeterli bakiye olmadığından İZBAN'a alınmıyor." ifadelerini kullandı.

Doğan, otoyollarda uygulanan ücret sisteminin İZBAN'da da uygulanması gerektiğini işaret ederek, şunları kaydetti:

"İZBAN'a binen vatandaşlarımız girerken yine validatörlere kartını okutacak, ilk okutuşta herhangi bir ücret kesilmeyecek. Validatöre okutulan kartta ilk seferde bilgi olarak kişinin tam, öğrenci ya da 65 yaş emeklisi olduğunu belirtir ibare görüntülenecek ve para kesilmeyecek. Vatandaşlarımız çıktığı gişelerde kartını yeniden okuttuğunda gittiği mesafe kadar ödeme gerçekleştirecek. Yani kartını elektronik gişelerine okutacak olan yolcularımızın gittikleri kadar ücreti kartından kesilecek. Böylece elektronik ulaşım kartlarına 10 liralık yükleme zorunluluğu da ortadan kalkacak. Ayrıca kartında an itibari ile bakiyesi kalmayan vatandaşımız da mağdur olmadan yolculuğunu yapmış olacak."
Kaynak: AA