Gölbaşı Devlet Hastanesinde Fizik Tedavi Ve Rehabilitasyon Ünitesi Açıldı

Adıyaman İl Sağlık Müdürlüğü Gölbaşı Devlet Hastanesi Fizik Tedavi Rehabilitasyon Ünitesi törenle açıldı.

Gölbaşı Devlet Hastanesinde Fizik Tedavi Ve Rehabilitasyon Ünitesi Açıldı
Fizik tedavi rehabilitasyon ünitesi açılışına, Gölbaşı Kaymakamı Can Aksoy, Gölbaşı Belediye Başkanı Yusuf Özdemir, Adıyaman İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Erdoğan Öz, Personel ve Destek Hizmetleri Başkanı Osman Aydın, Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkan Yardımcısı Dr. Ali Kaplan, Halil Kaya, Gölbaşı ilçe protokolü, sağlık personelleri ve vatandaşlar katıldı.

Törende açılış konuşmasını yapan Gölbaşı Devlet Hastanesi Başhekim Dr. Selim Kuşağlı, "Sağlık alanında Türkiye’nin yapmış olduğu yatırım ve teknolojiyi takip etme noktasında geldiği seviye muazzamdır. Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Ünitesi Gölbaşı Devlet Hastanesinde bir ihtiyaçtı. Gölbaşı ve çevre halkının ihtiyaçları doğrultusunda fizik tedavi ve rehabilitasyon hizmeti için merkezde bulunan diğer sağlık kuruluşlarına gitmek zorunda kalmadan bu bölgede hizmet almaları hedeflenmiştir. Gölbaşı Devlet Hastanesi bünyesinde faaliyete geçen fizik tedavi ve rehabilitasyon ünitesi, 150 metre kare alanda kurulmuş olup rehabilitasyon ve elektrotrapi alanlarını içermektedir. Günlük 30 ayaktan, 10 yatan hasta olmak üzere toplam 40 hastayı tedaviye alma kapasitesi mevcuttur. Hastanemizde ihtiyaç asıl olan bu bölümü açarak halkımızın hizmetine sunmuş bulunmaktayız” dedi.

Sağlık alanında güzel bir hizmeti açmak için bir araya gelmenin mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden Adıyaman İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Erdoğan Öz ise konuşmasında, “Gölbaşı’nın ihtiyacı olan bu hizmeti en kısa zamanda, en güzel şekilde 150 metre kare alanda 1 FTR uzmanı, 1 fizyoterapist, 1 fizik tedavi teknikeri ve 1 hemşire çalışanımızla beraber hizmet vermeye başladık. Bu sayede hastalarımız başka bir merkeze gitmeden çok rahat bir şekilde tedavilerini bulundukları ilçe hastanemizden alabilecekler. Hizmete başladığı günden bugüne kadar geçen 1 ay gibi kısa bir süre içerisinde tedavi gören hasta sayısı 80’e ulaşılmıştır. Tüm halkımıza saygılarımı sunar Merkezimizin hayırlı olmasını dilerim” ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA