Erbaa'da Asker Ailelerine Ziyaret

Erbaa Kaymakamı Bülent Karacan, bazı asker ailelerini ziyaret etti.

Karacan, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Emre Çelebi ve İlçe Emniyet Müdürü Hasan Tahsin ile daha önce 7 ay Suriye'nin El Bab bölgesinde yürütülen Fırat Kalkanı Harekatı'nda görev yapan, şimdi de Zeytin Dalı Harekatı kapsamında Reyhanlı Ulupınar'da bulunan Uzman Çavuş Recep Soymaz'ın (27) babasını ziyaret etti.

Ziyaretinde yaptığı konuşmada, Türk milleti için vatan savunmasının en öncelikli görev olduğunu ifade eden Karacan, şunları söyledi:

"Bizim milletimiz mevzu vatansa çoluğu çocuğu ile hepsi göreve gider. Bu millet Çanakkale Savaşı'na gitmedi mi? Tokatlılar türkü yazmadı mı 'Hey on beşli' diye? Niye, on beş yaşındakiler Çanakkale'ye gittiği için yazıldı. Gücü yeten savaşa gitti, gücü yetmeyen oturdu çorap ördü, mermi yaptı, kağnı ile mermi taşıdı, herkes bir iş yaptı."

Kaymakam Karacan, ziyarette Uzman Çavuş Recep Soymaz'la da telefonla görüştü.

Kazasız belasız görev yapmasını ve evine dönmesini dileyen Karacan, "Baban ile beraber oturuyoruz, sohbet ediyoruz. Kulaklarını da çınlattık. Zaten daha önce de El Bab'da bulunmuştun. İnşallah orayı da temizleyip bu tarafa döneceksin. Baban burada bizimle beraber. Baban bize emanet ondan hiç endişen olmasın. Sanırım bekarmışsın inşallah dönünce evlendireceğiz. Hayırlısı ile sağsalim döndüğün zaman düğününü yapıyoruz." diye konuştu.

İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Emre Çelebi de Uzman Çavuş Soymaz'ı telefonla kutlayarak, "El Bab'da da görev yapmışsın bir süre, ne güzel oralarda ülkemiz için savaşmayı Allah sana nasip etti. İnşallah sağsalim dönersin. Döndüğün zaman da yüz yüze de görüşürüz." ifadelerini kullandı.

Oğluyla gurur duyduğunu belirten baba Mustafa Soymaz (65), oğluyla telefonla görüşürken duygulandı.

Kaymakam Karacan ve beraberindekiler daha sonra oğulları Zeytin Dalı Harekatı'nda görev yapan ilçedeki diğer asker ailelerini ziyaret etti.

Ziyaretlerde ailelere Türk bayrağı hediye edildi.

Kaynak: AA