Burdur Şeker Fabrikası'nın Özelleştirilmesi Tartışması

CHP Burdur İl Başkanı Osman Gök, Burdur Şeker Fabrikası'nın özelleştirilmesine ilişkin basın açıklaması yaptı.

İl başkanlığı binasında yapılan açıklamaya, CHP Burdur Milletvekili Mehmet Göker, Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz ve partililer katıldı.

Başkan Gök, şeker fabrikalarının özelleştirilme sürecinde sona gelindiğini, Burdur Şeker Fabrikası'nın da nasibini alacağını söyledi.

Burdur köylerinin şeker fabrikası vasıtasıyla doğrudan gelir elde etmekte olduğunu anlatan Gök, "Şeker fabrikası gibi bir servet herkesin siyasi geleceğinden büyüktür. Bugün bu özelleştirmeye verilen onay, yarının rantına ve yağmasına verilen onaydır." dedi.

CHP Burdur Milletvekili Göker ise, fabrikanın özelleştirilmesinin Burdur'un ekonomik olarak can damarının kesilmesi anlamında olduğunu anlatarak "5 bin 100 kişi dolaylı olarak bu işten ekmek yiyor. 1000 kişilik doğrudan istihdam sağlanmakta. Pancarın fabrikaya gelişi sırasında bir de taşıyıcılar var ara bir sektör de oluşmuş. Çiftçi de fabrikadan aldığı melasla köyüne giderek hayvanına vererek ürettiği sütü para etmeye çalışıyor."

- "Burdur kamuoyu sahip çıkmalı"

Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz de, Burdur Şeker Fabrikası'nın yalnızca üretime katkı veren bir değer değil aynı zamanda ilin 100 yıllık geçmişinin sosyo-kültürel alt yapısına da katkı yapan ekonomik bir değer olduğunu söyledi.

Fabrikanın özelleştirilmesinin 7'den 77'ye herkesi ilgilendiren bir sorun olduğunu ifade eden Başkan Ercengiz, "Buna bütün sivil toplum örgütlerinin, siyasi partilerin, kısacası tüm Burdur kamuoyunun sahip çıkması gerekir. Bize 49 yıllığına kiraya versinler yanımıza sivil toplum örgütlerini, bu işin uzmanlarını alarak Burdur Belediyesi olarak hem ürün çeşitliliğini artıralım hem de Burdur halkına daha fazla hizmet edip Türk milletine üretimde katkı sağlayan bir şekle dönüştürerek işletelim." diye konuştu.

Kaynak: AA