Atatürk Evi'ne Ziyaretçi Akını

Kırklareli Belediyesince Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Selanik'te doğduğu evin benzeri olarak inşa ettirilen Atatürk Evi'ni, bir ayda 27 bin 423 kişinin ziyaret ettiği bildirildi.



Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Selanik'te doğduğu evin benzeri olan Atatürk Evi'ne olan ilgiden memnun olduklarını ifade etti.

Atatürk Evi'nin inanılmaz ilgi gördüğünü vurgulayan Kesimoğlu, şunları kaydetti:

"Ülkemizin her yerinden bir çok misafiri Kırklareli'mizde ağırlıyoruz. Açılışından daha bir ay geçmeden 27 bin 423 ziyaretçiye ulaştık. Yaptığımız işin ne kadar doğru olduğunu halkımızın ilgisi göstermiş oldu. Biz bu ilgiden dolayı çok mutlu ve gururluyuz."

- Atatürk Evi

Kentin ilk yerleşim yeri olan Yayla Mahallesi'nde 960 metrekare alan üzerine 317,74 metrekaresi kapalı alan olmak üzere üç katlı inşa edilen evde, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile annesi Zübeyde Hanım ve babası Ali Rıza Efendi'nin heykelleri bulunuyor.

Evde aynı zamanda Atatürk'ün Kırklareli'ne geldiği dönemde kullandığı çatal, kaşık, bardak, tabak gibi birçok araç gereç de yer alıyor.

Bahçesinde çiçeklerden oluşturulan Atatürk'ün imzasının bulunduğu evde, Atatürk'ün kullandığı demir tekerlekli traktörün bir benzeri de sergileniyor.

Kaynak: AA