AKUT'tan Kızılay'a 'Kan Bağışı' Desteği

İçel’de Arama Kurtarma Derneği’nin (AKUT), Türk Kızılayı işbirliği ile ’Hayat kurtarmak senin kanında var’ sloganıyla yürüttüğü yardım kampanyası devam ediyor.

AKUT'tan Kızılay'a 'Kan Bağışı' Desteği
Kampanya kapsamında AKUT gönüllüleri aferez, trombosit ve kök hücre bağışında bulunurlarken, konunun önemini anlatan el broşürleri dağıttılar. Bununla birlikte, ’#hayatkurtarmakseninkanindavar hashtag’i ile sosyal medyada farkındalık kampanyası oluşturuldu.

AKUT üyeleri, halk arasında ’beyaz kan’ olarak bilinen aferez trombosit bağışının yetersiz olmasından dolayı özellikle lösemili çocukların büyük zorluklar yaşadığına dikkat çekti. Lösemi hastalarının haftada 10-12 ünite trombosite ihtiyaç duyduğunu belirten yetkililer, kemik iliği nakli olan hastalar için 120 ünite trombosit kullanıldığını açıkladılar.

Etkinlik kapsamında başta AKUT İçel gönüllüleri olmak üzere, bağışta bulunmak isteyen herkesin kan ve aferez bağışı için hafta içi 08.00 ile 17.00 saatleri arasında Kızılay İçel Kan Merkezine, sadece kan vermek isteyenlerin ise her gün 12.00-19.00 saatleri arasında Forum İçel Kan Alma Evine müracaat edebilecekleri bildirildi.

Kaynak: İHA