Uluslararası Sivas Turizm Kongresi

Yıldız Dağı Kış Sporları Turizm Merkezi'nde ilki gerçekleştirilecek "Uluslararası Sivas Turizm Kongresi" bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Yıldız Dağı Kış Sporları Turizm Merkezi'nde 23-25 Şubat'ta Sivas Valiliği öncülüğünde, Belediye Başkanlığı, İl Özel İdaresi, Cumhuriyet Üniversitesi ve İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünün katkılarıyla "Uluslararası Sivas Turizm Kongresi" gerçekleştirilecek.

Vali Davut Gül, Valilik binasındaki toplantıda katılımcılara kongreyle ilgili bilgi verdi.

Bu kongrede Yıldız Dağı'nın Sivas'a ve ülkeye daha fazla nasıl faydalı olabileceğinin ele alınacağını aktaran Gül, kongrede yayımlanan tebliğlerin literatüre geçeceğini belirtti.

Yıldız Dağı Kayak Merkezine 150 milyon lira harcandığını da hatırlatan Gül, "Sivas'ta özellikle ulaşımla ilgili güzel gelişmeler olacak, hızlı trenin Sivas'a gelmesi ilimiz için yeni bir sayfa açacak. Bir süre sonra Yıldız Dağı'nın havaalanı bağlantısı, yine havaalanı-Sıcak Çermik bağlantısı ve Yıldız Dağı-Tokat bağlantısı şimdiden konuşulan projeler. Bunlar tek tek yapılacak. Altyapıyla ilgili devlet üzerine düşeni fazlasıyla yapıyor. Yıldız Dağı ve Sıcak Çermikte yeni yatırımlar yapmak isteyenlere gerekli kolaylıkları sağlamaya çalışıyoruz. Biz bu kongre ile açıkçası malımızın değerini kıymetini bir kez daha anlayacağız." dedi.

Belediye Başkanı Sami Aydın da ilin turizm çekim bölgesi olabilmesi için bu tür organizasyonların önemli olduğuna vurgu yaparak, "Biz istiyoruz ki bilimsel anlamda bu konunun uzmanları bir çalışma yapsınlar, raporlarını ortaya koysunlar. Bu kapsamda kayak merkezimize de çok önemli yatırımlar yapıldı. Bu yatırım güzel bir zenginlik oldu. Ben bu kongrenin Sivas'ın değerlerini ortaya çıkaracağını düşünüyorum." diye konuştu.

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mehmet Nebi Kaya da, "Akademik ve bilimsel olarak ilin turizm potansiyelini öne çıkarmayı hedefliyoruz. Bu kapsamda Sivas'ın her yönüyle sahip olduğu değerler ve özellikle de kış turizmi kongrede sunular halinde ele alınacak." şeklinde konuştu.

Toplantıya İl Kültür ve Turizm Müdürü Kadir Pürlü, Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Alim Yıldız da katıldı.

Kaynak: AA