Tok'a Bölge Birinciliği Sözü

Samsun il birincisi olan Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Ortaokulu Halkoyunları Ekibi, ziyaret ettikleri İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok’a bölge birinciliği sözü verdi.

Tok'a Bölge Birinciliği Sözü
Samsun genelinde düzenlenen Okullar Arası Halk Oyunları müsabakasında yıldızlar kategorisinde birincilik elde eden İlkadım TSO Ortaokulu Folklor Ekibi kupa sevincini Başkan Erdoğan Tok ile paylaştı. Kendisine yapılan ziyarette Başkan Tok, okulun halkoyunları ekibini tebrik etti.

Okul Müdürü Nusret Sarı, “Halk oyunları oldukça uzun ve disiplinli çalışma isteyen bir branştır. Bu nedenle dalında uzman eğitmenlerden davul-zurna ekibine kadar birçok desteğe ihtiyacımız oluyor. Her ihtiyacımız olduğunda da hiç çekinmeden Başkanımız Erdoğan Tok’un kapısını çalıyoruz. Kendisi de bizleri hiç geri çevirmedi. Erdoğan Başkan ve destekleri olmasaydı bunu başaramazdık” dedi.



“Folklor kültürümüzü yaşatmak boynumuzun borcu”

Halk oyunlarının yüz yıllardır gelen bir kültür birikiminin eseri olduğunu belirten İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, “Ticaret ve Sanayi Ortaokulu Halk Oyunları Ekibimizin değerli öğrencilerini il şampiyonlukları için kutlarım. Şimdi sırada bölge şampiyonluğu var. Ordu’da yapılacak olan müsabakada da 1’incilik sözü verdiler. İstenilen başarıyı el edemeseler bile bizim için hep aynı değere sahip olacaklar. Önemli olan böyle güzel bir kültür mirasına sahip çıkmalarıdır. Bu müsabakalarda temennimiz kazananın kültürümüz ve kültür miraslarımızın olmasıdır. Bu nedenle Ordu’da gerçekleştirilecek bölge müsabakalarında da gereken destek neyse, onu sağlamak için de söz veriyorum. Bu yürekleri tertemiz olan yavrularımız hem başarılarını hem de folklor kültürümüzü yarınlara taşıyacak kıymetli evlatlarımızdır. Bu nedenle onlar için ne yapsak az kalır. Ticaret ve Sanayi Ortaokulu Halk Oyunları Ekibimize Mart ayında gerçekleşecek müsabakalarda başarılar dilerim” diye konuştu.

Ziyarete TSO Ortaokulu Okul Aile Birliği Başkanı Havva Öztürk de katıldı.

Kaynak: İHA