Şehit Kızlarından Mehmetçik Ve Polise Mektup

Kırşehir'in Kaman ilçesinde, babaları 2009'da şehit olan kardeşler Aleyna ve Yasemin Kaya, öğrenci arkadaşlarıyla Hakkari'de görev yapan asker ve polislere mektup yazarak manevi destek verdi Mektuptan: 'Vatan ve millet sevgisini en acı şekilde yaşamış şehit kızları olarak hepinizle gurur duyuyoruz. Türk askerleri güçlü, cesaretli ve inançlıdır. Çünkü bunu babamızdan biliyoruz'

Kırşehir'in Kaman ilçesinde, babaları 2009'da şehit olan kardeşler Aleyna ve Yasemin Kaya, Hakkari'de görev yapan asker ve polislere manevi destek için okul arkadaşlarıyla mektup yazdı.

Kaman Yenihayat Ortaokulu'nun hazırladığı proje kapsamında mektup yazan öğrenciler, İlçe Jandarma Komutanlığındaki etkinlikte bir araya geldi.

Babaları 2009'da Van'ın Başkale ilçesinde, terörle mücadele için yürütülen operasyonda mayın patlaması sonucu şehit olan Uzman Çavuş Deniz Kaya'nın kızları Yasemin ve Aleyna Kaya da asker ve polisler için mektup yazdı.

Şehidin kızları, kaleme aldıkları mektubu, İlçe Jandarma Komutanlığında düzenlenen programda okudu.

Kaya kardeşlerin mektubunda şu satırlar yer aldı:

"Vatanı her daim koruyacağınızı biliyoruz. Çünkü vatanı korumak için canını hiçe saymış bir şehidin çocuklarıyız. Bizim ve tüm milletimizin duaları sizinle. Vatan ve millet sevgisini en acı şekilde yaşamış şehit kızları olarak hepinizle gurur duyuyoruz. Türk askerleri güçlü, cesaretli ve inançlıdır. Çünkü bunu babamızdan biliyoruz. Allah sizleri, ailenize ve çocuklarınıza kavuştursun. Biz de ileride asker ve polis olmak istiyoruz."

Kaman Kaymakamı Murat Girgin de projeden dolayı öğrencilere ve okul idarecilerine teşekkür ederek, "Sizler kalplerinizin, dualarınızın onlarla birlikte olduğunu göstermek için çok güzel proje yapmışınız. Eminim onlar da bu mektupları okuyunca duygulanacaklar ve arkalarında böyle güzel insanların olduğunu görünce moral bulacaklardır." dedi.

Okul Müdürü Murat Keskin de asker ve polislere manevi destek sağlamayı amaçladıklarını belirterek, "Öğrencilerimiz, asker ve polislerimize kalbi duygularla mektup yazarak onların yanlarında olduklarını bildirmek istediler. Asker ve polislerimize vatanımızı koruyan evlatlarımıza sonsuz teşekkür ediyoruz." diye konuştu.

Hatıra fotoğrafı çektiren öğrenciler, mektupla birlikte çizdikleri resimleri, Türk bayrağı ve Kur'an-ı Kerim'i PTT şubesinden Hakkari'deki askeri birliklere ve emniyet birimlerine postaladı.
Kaynak: AA