Sapanca'daki Yeni İmam Hatip Okulları İnşaatı

Sapanca İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Nuri Dede, Sapanca İmam Hatip Ortaokulu ve Lisesine ait yeni okul binalarında inşaatların yüzde 90 oranında tamamlandığını ve yeni eğitim yılında hizmet vermeye başlayacaklarını belirtti.

Dede, gazetecilere yaptığı açıklamada, İmam Hatip Ortaokulu ve Lisesinde yaklaşık bin öğrencinin eğitim, öğretim gördüğünü dile getirerek, yeni okulların hizmete girmesiyle birlikte imam hatip okulları olarak ilçede ilerideki 25-30 yıllık süreçte yeni bir bina olmayacağını söyledi.

İmam Hatip Okullarında öğrenim gören öğrenci sayıları hakkında da bilgi veren Dede, "Sapanca İmam Hatip Lisemizde şu an örgün öğretimde 360, yine bu okumuza bağlı yaygın öğretimde ise 220 öğrencimiz var. Ortaokulumuzda ise 470 öğrencimiz bulunuyor. Kısa bir hesapla yeni okul binalarımızda toplamda binin üzerinde öğrenci eğitim ve öğretim alacak." dedi.

Her iki okulun inşaatının yüzde 90 oranında tamamlandığını kaydeden Dede, şunları söyledi:

"Lise ve ortaokul için yapılan 2 binamız mevcut. Her iki binada bir biri ile aynı. Her birinde 24 derslik, konferans salonu, laboratuvar, spor salonu, yönetim odaları bulunuyor. Yani her iki okulumuzda son sisteme göre dizayn edilmiş modern okullar. İnşaatların 1-2 ay içerisinde tamamen biteceğini öngörüyoruz. Ayrıca yeni okul binalarımızın ilçemize kazandırılmasında emeği geçen tüm devlet büyüklerimize, milletvekillerimize ve belediye başkanımıza teşekkür etmek isterim."

Kaynak: AA