Samsun'dan Kısa Kısa

Bafra Belediyesi ile İŞKUR işbirliğinde düzenlenen girişimcilik kursunu başarıyla tamamlayan 25 kursiyere sertifikaları verildi.



Başvuran 133 kişinin içinden seçilen 25 kişinin katıldığı, 32 saat süren girişimcilik kursunun ardından sertifika töreni düzenlendi.

İŞKUR Bafra Hizmet Merkezi Müdürü Yakup Ergenlik, Bafra Belediye Kültür Merkezi'ndeki sertifika töreninde, KOSGEB'in 50 bin lira hibe, 100 bin lira da faizsiz kredi verdiğini belirterek, genç girişimcilerin bu olanaklardan yararlanıp kendi işlerini kurabileceklerini söyledi.

Konuşmaların ardından kursiyerlere belgeleri verildi.

- İlkokul öğrencilerinden kuşlara yuva

Vezirköprü Mehmet Paşa İlkokulu öğrencilerince, kuş yuvaları yapıldı.

3. sınıf öğrencilerince Kuşevi Projesi kapsamında yapılan 6 kuş yuvası ve yemlikler, okulun bahçesindeki ağaçlara asıldı.

Okul Aile Birliği Başkanı Nazife Bahadır, öğrencilerde çevre ve doğa bilinci oluşturmak, doğaya ve canlıya saygı duygularını geliştirmek amacıyla projeyi hayata geçirdiklerini söyledi.

Kuşların beslenme ve barınma ihtiyaçlarını karşılamaktan mutlu olduklarını dile getiren öğrenciler de kafesleri ailelerinin yardımıyla yaptıklarını anlattı.

- Şehitler için vatandaşlara helva dağıtıldı

Türk Silahlı Kuvvetlerince (TSK) Suriye'nin Afrin bölgesinde yürütülen Zeytin Dalı Harekatı'nda şehit düşen Astsubay Kıdemli Çavuş Göksu Şafak Şahin ve Piyade Uzman Çavuş Hüseyin Şahin için Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Havza Şubesi tarafından Mehmetçik Meydanı'nda helva dağıtıldı.

Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Havza Şube Başkanı Emre Turgut, ülkücü gençliğin her daim göreve hazır olduğunu belirterek, "Türk sancağını canından kıymetli bilen askerimiz harekatı başarılı şekilde yürütmekte. Zeytin Dalı Harekatı'nda canlarını biz ve bizim evlatlarımız için feda eden aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum. Her zaman onların emanetlerine sahip çıkacağız. Operasyon bölgesinde bulunan askerlerimizi Allah muvaffak eylesin." ifadesini kullandı.

Kaynak: AA