Psikolog Laçin'den, 'Evlilik' Konferansı

Psikolog danışman ve yazar Rabia Laçin, Bağcılar Belediyesi'nin düzenlediği etkinlikte kadınlarla bir araya geldi.

Psikolog danışman ve yazar Rabia Laçin, Bağcılar Belediyesi'nin düzenlediği etkinlikte "Evliliğiniz sürüyor mu yoksa sürükleniyor mu?" başlıklı konferans verdi.

Bağcılar Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre Rabia Laçin, Bağcılar Belediyesi Kadın ve Aile Kültür Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilen etkinlikte kadın dinleyicilerine, evliliğin sürdürülmesi konusunda bilgi verdi.

Mükemmeliyetçi bir bakış açısının evlilikte huzursuzluğa neden olacağını ve kusursuz bir evliliğin bulunmadığını anlatan Laçin, "Eşiniz uyumaya gittiğinde hala televizyon izliyorsanız, ‘Neyin var?’ diye sorduğunda cevap ‘Hiç’ ise, dışarıda buluşmak istediğinizde bahaneler öne sürülüyorsa, günlük işlerinizi anlatırken eşiniz diğer odaya kaçmışsa, birbirinizin ailesini ziyaretten hoşlanmıyorsanız, birlikteyken sosyal medya sitelerinde geziniyorsanız, çocuklar dışında konuşacak bir şeyiniz kalmamışsa, evliliğinizi gözden geçirin sürükleniyor derim. Evliliğimiz sürükleniyorsa ne yapmamız gerekiyor? Her evlilik bir yolculuktur ve mutlaka engellerle karşılaşacağız. Biz çözümsel yaklaşacağız." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA