Makedonya Cumhurbaşkanı Ivanov Yarın YÖK'ü Ziyaret Edecek

Yüksek öğretim Kurulu Başkanlığı (YÖK), Makedonya Cumhurbaşkanı Gjorge Ivanov’nun YÖK’ü ziyaret edeceğini belirterek, bu durumun YÖK tarihinde bir ilk olduğunu ifade etti.

Yüksek öğretim Kurulu Başkanı Prof. Dr. M. A. Yekta Saraç, 20 Ekim 2015 tarihinde Makedonya’ya gerçekleştirdiği ziyarette Makedonya Cumhurbaşkanı Gjorge Ivanov’u makamında ziyaret ederek, Türkiye’ye geldiklerinde Yüksek Öğretim Kurulunu da ziyaret etmeleri yönünde davetini kendisine iletmiş, Cumhurbaşkanı Ivanov da bu davete olumlu yanıt vermişti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın davetlisi olarak Türkiye’de resmi temaslarda bulunacak olan ve kendisi de tarih ve siyaset bilimi profesörü olan Makedonya Cumhurbaşkanı Gjorge Ivanov, YÖK Başkanı Saraç’ın daveti üzerine yarın YÖK’ü de ziyaret edecek.

Cumhurbaşkanı Ivanov’un YÖK’ü ziyaretinde, iki ülke arasında yüksek öğretim alanındaki ilişkiler görüşülerek, Türkiye’deki bütün üniversitelerin rektörleri ve ilgili akademisyenlerin katılımıyla “Üçüncü Milenyumda, Yüksek Öğretime Yönelik Zorluklar, Fırsatlar” konulu konferans gerçekleştirilecek.

Konferansta Saraç ve Makedonya Cumhurbaşkanı Ivanov birer konuşma gerçekleştirerek, katılımcılardan gelen soruları yanıtlayacak.
Kaynak: İHA