Kastamonu'daki FETÖ/PDY Davası

Çeşitli meslek gruplarından 11 kişinin yargılanmasına başlandı Tutuksuz sanık Büşra T: 'Örgüte ait her evin bir ismi vardı. Bizim kaldığımız evin ismi 'Refia'ydı'

Kastamonu'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) kapsamında haklarında dava açılan 11 kişinin yargılanmasına başlandı.

Kastamonu Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, örgütün şifreli haberleşme programı "ByLock"u kullandıkları ve "silahlı terör örgütü üyesi oldukları" iddiasıyla tutuksuz yargılanan Melek H., Büşra T., Büşra Ş., Çağla G., Elif Fatma T., Fatma İ. ve Soner Ö. ile tutuklu sanıklar Huriye Ersel, Muhammed Aksu, Rümeysa Koçak, Sedat Ercan'ın yanı sıra avukatları katıldı.

Büşra Ş., savunmasında FETÖ terör örgütü ile hiçbir ilgisinin bulunmadığını öne sürdü.

Üniversitede okurken maddi nedenlerle örgüt evlerinde kaldığını kabul eden Büşra Ş., "ByLock'u telefonuma babam yükledi. Örgüte ait bir program olduğunu bilmiyordum, o nedenle kullanmakta bir sakınca görmedim. Birbirimize dua gönderiyorduk. Örgüt evlerinde kaldığım sürece herhangi bir görev almadım." dedi.

Büşra T. ise "ByLock" programı kullandığını kabul etti.

Sohbet toplantılarının nerede, nasıl olacağının program üzerinden bildirildiğini anlatan Büşra T., "Üniversite yıllarında örgüt evlerinde kaldım. Ela diye biri ev ablalığı teklif etti ama kabul etmedim. Örgüte ait her evin bir ismi vardı. Bizim kaldığımız evin ismi 'Refia'ydı." diye konuştu.

Muhammed Aksu da üniversitede okurken, sohbet toplantılarına katıldığını belirtti.

Örgütle hiçbir bağının olmadığını öne süren Aksu, "Bir arkadaşım benimle ilgili ifade vermiş. Kod adı olarak 'Recep' ismini kullandığımı söylemiş. Ben Recep ayında doğdum. Ailem de bana Recep ismini vermeyi düşünüyorlarmış, sonra vazgeçmişler. Bunu arkadaş sohbetlerinde anlatmıştım. Böyle bir kod adını ve örgütle ilişkim olduğunu kabul etmiyorum." ifadelerini kullandı.

Diğer sanık ve avukatlarını dinleyen mahkeme heyeti, Huriye Ersel ve Rümeysa Koçak'ın tahliyesine, Soner Ö.'nün dosyasının ayrılmasına karar verdi.

Duruşma 30 Mayıs 2018 tarihine ertelendi.
Kaynak: AA