İncirliova'da Başarılı Kişilerin İsimleri Sınıflara Verildi

Aydın'ın İncirliova ilçesinde, bir lisenin tüm sınıflarına bilim, tarih ve spor gibi alanlarda başarılı olan kişilerin adları verildi.

İncirliova Spor Lisesi'nin okul yönetimi, öğrencilere örnek olması amacıyla tüm sınıflara bilim, tarih ve spor gibi alanlarda başarılı olmuş kişilerin isimlerini verdi.

Güreşçi Hamza Yerlikaya'dan İstiklal Marşı'nın yazarı Mehmet Akif Ersoy'a, Metin Oktay'dan Aziz Sancar'a kadar birçok önemli kişinin adları, fotoğraflarla birlikte sınıf kapılarına asıldı.

Okul Müdürü Şamil Bayındır, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Öğrencilerimizin, büyüklerimizin geçmişlerini öğrenerek hali hazırda yaşayanları da kendilerine örnek almalarını da hedeflemiş bulunmaktayız. Kaybolmuş değerler değil, bunlarla var olan değerlerimizi daha fazla öne çıkmasını bilinmesini amaçlıyoruz." ifadelerini kullandı.

Öğrencilerden Kübra Erol da "Bilim adamlarının isimlerinin konulması bizim örnek almamızı sağlıyor. Sınıflara girip çıkarken, hep aklımızda olması 'biz de bunlar gibi neden olmayalım' diye düşünüyoruz." şeklinde konuştu.

Ahmet Karakaya ise "Böyle tarihten çıkmış, savaşları kazanmış, büyük insanlarımızı gördükçe biz de başarıya ulaşmak istiyoruz. İnsan geçmişini bilmeden geleceğine bakamaz." dedi.

Kaynak: AA