Giresun'da Okullar 'Ayın Okulu' Olmak İçin Yarışacak

Giresun Valisi Harun Sarıfakıoğlulları, Giresun'da eğitim kalitesini, okullar arasındaki yarışma ve kültürünü artırmak amacıyla Ayın Okulu Projesini hayata geçirdiklerini söyledi.

Sarıfakıoğulları, Öğretmenevinde düzenlediği basın toplantısında, uygulamayı daha önce görev yaptığı bölgelerde gerçekleştirdiklerini ve önemli başarılar elde ettiklerini belirtti.

Giresun'da da hayata geçirdikleri Ayın Okulu Projesi ile ciddi kazanımlar elde edeceklerine inandıklarını ifade eden Sarıfakıoğulları,şunları kaydetti:

"Bizim en temel sorunlarımızdan birisi yarışma kültürü içerisinde olmayışımız. Daha iyi sonuçlar yakalama adına bunun önemli olduğu kanaatindeyiz. Daha önce görev yaptığım yerlerde uyguladığımız Ayın Okulu Projesi'ni Giresun'da da hayata geçirdik. Eğitim kalitesini artıracak, okullar arasındaki rekabet ve yarışma kültürünü geliştirecek bir uygulama olacağına inanıyorum."

- Okuma yazma seferberliği

Sarıfakıoğulları, ayrıca Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan tarafından başlatılan okuma yazma seferberliğinde Giresun'da okuryazarlık oranını yüzde 100'e çıkarmayı hedeflediklerini bildirdi.

Okuma yazma bilmeyen herkesi kurslara katılmaya davet eden Sarıfakıoğulları, şöyle konuştu:

"Bu kampanya çerçevesinde katılanlara armağan da vereceğiz. O şekilde planladık. Bu armağanlar okuma yazma kampanyasına katılan sakinlerimizin, hemşehrilerimizin, öğrencilerimizin ihtiyaçları göz önünde bulundurularak tespit edilecek. Kendilerine kursun sonunda küçük armağanlar da vermiş olacağız. Teşvik etmek amacıyla bunu kullanmak istiyoruz. Tabi bu devirde okuma yazma bilmemenin sıkıntısını tahmin edebiliyorsunuzdur. Hedefimiz okuma yazma bilmeyen bir tek kişinin kalmaması. Ben verdiğiniz ve vereceğiniz destekten dolayı tekrar teşekkür ediyorum.”

Kaynak: AA