FETÖ'den Yargılanan KAYSO Meclis Başkanına 'Etkin Pişmanlık' İndirimi

'Silahlı terör örgütüne üye olma' suçundan yargılanan ve etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanan eski KAYSO Meclis Başkanı Okandan'a, 4 yıl 6 ay hapis cezası verildi.

Kayseri'de Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) ilişkin davada yargılanan eski Kayseri Sanayi Odası (KAYSO) Meclis Başkanı Nurettin Okandan'a, etkin pişmanlıktan yararlanması nedeniyle cezada indirim uygulanarak 4 yıl 6 ay hapis cezası verildi.

Kayseri 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmada, tutuksuz sanık Nurettin Okandan ve avukatı hazır bulundu.

Duruşmada iki tanığın dinlenmesinin ardından mütalaasını veren savcı, sanık Okandan hakkında, tanık beyanları ve terör örgütü liderinin talimatları doğrultusunda Bank Asya'ya para yatırması nedeniyle cezalandırılmasını, etkin pişmanlıkta bulunduğu için de cezasında indirime gidilmesini istedi.

Sanık Okandan, savunmasında, çok pişman olduğunu ve bildiklerini etkin pişmanlık kapsamında samimiyetle anlattığı için içinin rahat olduğunu söyledi.

- "Bildiklerimi söyledim, devletimin yanında oldum"

Devletinin ve milletinin yanında yer aldığını anlatan Okandan, "Bildiklerimi söyledim. Bunlar milli ve dini duygularımızı kullandılar. Türkçe şarkı, türkü söyleyerek bizi kandırdılar. Darbe yapacak kadar alçalacaklarını aklımın ucundan dahi geçirmedim. Devletimle barışıp itibarımı kazanmak istiyorum. Bildiklerimi söyledim, devletimin yanında oldum, olmaya da devam edeceğim." diye konuştu.

Mahkeme heyeti, daha önce etkin pişmanlık talep eden sanık Okandan'a, "Silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan 4 yıl 6 ay hapis cezası verdi.
Kaynak: AA