Fatsa'da İyi Tarım Uygulama Toplantısı

Ordu’nun Fatsa ilçesinde iyi tarım uygulama toplantısı Düğünlük Mahallesi’nde gerçekleştirildi.

Fatsa'da İyi Tarım Uygulama Toplantısı
Fatsa İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen ‘Fındıkta İyi Tarım Uygulamaları Projesi’ kapsamında geniş katılımlı bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Toplantıda açıklamalarda bulunan Fatsa İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Erkan Ayaz, “İyi tarım uygulama projeleri gün geçtikçe yaygınlaşmaya devam ediyor. Daha önceki yıllarda başlayıp bugün itibari ile ziraat odasında 190, Fiskobirlik’te 177 ve ilçe müdürlüğümüzde 20 olmak üzere toplam 387 üreticimiz bu projeden yararlanmaktadır. Projenin yaygınlaştırılması kapsamında yeni hedef mahalli bazında iyi tarım uygulaması yapmak için Düğünlük Mahallesi’nde projemizin tanıtılması üreticilerin proje hakkında bilgi sahibi olmaları amacıyla bu toplantıyı gerçekleştirdik. Üreticilerimizin yoğun ilgi gösterdiği toplantımızda mahallenin tamamında iyi tarım yapması ön görülmüştür. İyi tarım uygulaması çevre insan ve hayvan sağlığına zarar vermeyen uygulamalardır. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığımızca desteklenen bu projenin hem çiftçilerimize hem de ilçemize tarımsal üretim modelinde katkı sağlayacaktır” dedi.

Fatsa Kaymakamı Mehmet Yapıcı ise, tüm çiftçilerin iyi tarım uygulaması yapması gerektiğini, tarıma önem verdikleri takdirde kazançlı çıkacaklarını söyledi.



İyi tarım uygulama toplantısına ayrıca daire amirleri ve çok sayıda çiftçi katıldı.

Kaynak: İHA