Eski İşçisini Tehdit Etti, Uzlaştırma Bürosu Barıştırdı

Çorum’un Sungurlu ilçesinde telefondan mesaj yoluyla hakaret ve tehdit suçundan soruşturma başlatılan bir kişi Sungurlu Cumhuriyet Başsavcılığının Uzlaştırma Bürosu tarafından görevlendirilen uzlaştırmacı aracılığıyla anlaştı. Uzlaştırma sonucunda, olayın faili, mağdurun talebi üzerine Lösemili Çocuklar Vakfı’na (LÖSEV) 1.000 TL bağışlayarak 4 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanmaktan kurtuldu.

’Eski işçisini telefonla tehdit etti’

İddiaya göre, mağdur A.K.’nin şüpheli B.K’a ait olan işyerinde bir müddet çalıştıktan sonra ayrıldığı, mağduru işyerine yeniden çalışmak üzere çağıran şüpheli, mağdurun bunu kabul etmemesi üzerine şüphelinin mağdura telefondan hakaret ve tehdit içerikli mesajlar gönderdiği, mağdurun olay nedeniyle şikayetçi olması üzerine “Hakaret ve Tehdit”suçlarından şüpheli B.K. hakkında Sungurlu Cumhuriyet Başsavcılığınca soruşturma başlatıldı.

’LÖSEV’e 1.000 TL bağışladı’

Şüphelinin üzerine atılı suçların uzlaşma kapsamında kalması üzerine dosya uzlaştırmacı Metin Karaca’ya verildi.

Uzlaştırmacı Karaca, kendisine tevzi edilen dosyayı inceleyerek taraflarla yaptığı görüşmede uzlaşmanın mahiyeti ve hukuki sonuçlarına ilişkin açıklamayı taraflara yaptığını, tarafların kendilerine sunulan uzlaşma teklifini kabul etmeleri sonucunda, şüphelinin B.K.’nin, mağdur A.K’nın talebi olan LÖSEV’e 1.000 TL tutarlı bağış karşılığında uzlaşmanın olumlu sonuçlandığını belirtti.

Uzlaşmanın olumlu sonuçlanması karşısında, olayın faili hakkında kamu davası açılmayacağı için mahkeme sürecini görmeyeceğini, sabıkasına işlenmeyeceğini, yargılama giderleri ile karşılaşmayacağını, yine mağdurun kendi isteği doğrultusunda mahkemeye bırakılmaksızın şüpheliden edim talebi ile uzlaşılması sonucunda toplumsal barışa hizmet edildiği, kamu yararı neticesinde uzun yargılama süreleri olmayarak kısa zamanda dosyanın sonuçlanması nedeniyle mahkemelerin iş yükünün artmasının önüne geçildiğini bildirdi.

Uzlaştırma sonucu B.K. 4 yıla kadar hapis cezası almaktan kurtulmuş oldu.
Kaynak: İHA