Edremit'te Sahilde Yeni Halk Plajları Yapılacak

Edremit ilçesinde Van Gölü'nden daha fazla yararlanılmasını sağlamak amacıyla yeni sezonda iki halk plajının yapılacağı bildirildi.

Edremit'te geçen yıl kentin ilk halk plajını hizmete açan Kaymakam ve Belediye Başkanvekili Atıf Çiçekli, bu yıl iki halk plajını daha hizmete sunacaklarını açıkladı.

Büyük beğeni toplayan halk plajının, ilçeye turizm hareketliliği de getirdiğini belirten Çiçekli, halk plajını kullananların yüzde 40'tan fazlasının İranlı turistlerden oluştuğunu anımsattı.

Çiçekli, ilçeye gelen turistin kentte daha fazla kalmalarını sağlamaya yönelik projeler ürettiklerini dile getirerek, halk plajında her türlü etkinliğin yapılabildiğini, bu yıl jet-ski başta olmak üzere bir çok yeniliği de plajlara kazandıracaklarını aktardı.

Halk plajının en temiz bölgelerden biri olduğuna işaret eden Çiçekli, şunları kaydetti:

"Mevcut plaj alanı, tamamen doğal yapıdır. Buradaki çamur, şifa özelliği taşıyan bir çamurdur. Flamingolar yumurtalarını bu çamurların içerisine gizlerler. Başka coğrafyalarda bu çamurla insanlar vücutlarına çeşitli uygulamalar yaparlar, ama burada onun bir atık olduğunu zannettiler. Burada biyolojik ve kimyasal kirlilik sıfırdır. Mavi bayraklı bir yerdir."

- Yeni plajlardan biri sürpriz

Çiçekli, mevcut plajın bu yılda aynı şekilde hizmet vermeye devam edeceğini buna ilave yeni plaj alanları oluşturacaklarını ifade ederek, şunları söyledi:

"Vatandaşlarımızın da beklentilerini karşılayacak iki yeni plaj yapıyoruz. Bir tanesi Karayolları Kampı ile Kaymakamlık Plajının birleşimi olan yerde yapılacak. İkincisi ise sürpriz olarak kalsın. Bahar aylarında alanın yerini vatandaşlarımızla paylaşacağız. Şimdiden hayırlı uğurlu olmasını diliyorum."

Kaynak: AA