Ankara Ticaret Odası, Ücretsiz Yapı Eğitimi Düzenliyor

Ankara Ticaret Odası (ATO), üyelerine yönelik ücretsiz yapı eğitimi düzenledi. Yoğun ilgi ve talep nedeniyle eğitim 23 Şubat Cuma günü üçüncü kez tekrar edilecek.

Eğitimde katılımcılara, yapılarda su ve ısı yalıtımı, yapı kimyasalları, bina güçlendirme malzemeleri ve uygulamaları konusunda 8 saatlik eğitim veriliyor. Eğitime, malzeme üreticileri ve satıcıları, ikamet amaçlı inşaat müteahhitleri, konut amaçlı olmayan inşaat ve altyapı müteahhitleri, inşaat tamamlayıcı işler, peyzaj çevre düzenleme ve yapısalları faaliyetleri,oteller ve konaklama tesisleri, proje hizmetleri alanında faaliyet gösteren ATO üyeleri katılabilecek.

İnşaat Mühendisi Akın Keskin tarafından verilen eğitim sırasında, "Su deposu yalıtımı nasıl yapılır? Su kaçağı nasıl tamir edilir? Teraslarda, su ve ısı yalıtımı nasıl yapılır? Soğuk havada nasıl beton dökülür? Mantolama ile ısı yalıtımı yaparken malzeme seçimi nasıl yapılır? Beton güçlendirme yöntemleri nelerdir ve nasıl yapılır? Bina köşelerinde küflenmeler nasıl çözülür?" gibi konular ele alınıyor.

"Eğitimlerimiz sürecek"

ATO Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, yapılarda ısı ve su yalıtımı ile bina güçlendirme konularının toplumun genelini ilgilendiren önemli konular olduğunu, yapı eğitimini bu alanlarda hizmet veren ATO üyelerinin mesleki bilgi ve becerilerini geliştirmek amacıyla düzenlediklerini söyledi.

Yapı eğitimine yoğun ilgi olduğunu kaydeden Baran, "Tüm eğitim programlarımız gibi bu programımız da ücretsiz. İnanıyorum ki üyelerimiz bu eğitimlerden büyük fayda sağlayacaklar. Mevzuata ve teknik bilgiye hakim oldukça faaliyetlerini daha sağlıklı ve verimli bir şekilde sürdürecekler" dedi.

ATO üyelerine sundukları hizmetler arasında eğitimin ayrı bir yeri olduğunu belirten Baran, "Üyelerimizin mesleki hizmet standartlarını yükseltmek için ATO Akademi aracılığıyla çeşitli konularda ücretsiz eğitimler düzenliyoruz. Önümüzdeki günlerde de üyelerimizi çeşitli eğitim programlarıyla desteklemeyi sürdüreceğiz" diye konuştu.

Eğitim sonunda yapılan sınav ile eğitimin etkinliği ölçülerek katılım belgesi veriliyor. Ayrıca tüm katılımcılara su ve ısı yalıtımı e-kitabı hediye ediliyor. Yapı eğitimine katılmak isteyenlerin www.atonet.org.tr adresinden, etkinlikler bölümünden kayıt yaptırmaları gerekiyor.
Kaynak: İHA