Alaplı'da Okuma Yazma Kursuna 52 Kişi Kaydoldu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan'ın başlattığı okuma yazma seferberliği kapsamında Alaplı'da açılan kurslara 52 kursiyer kaydoldu.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Cevat Çevik, okuma yazma seferberliği kapsamında Atatürk İlkokulu'nda hizmete giren kursun açılışında yaptığı konuşmada, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan'ın himayesinde başlatılan seferberlik kapsamında kendilerinin ve eğitim camiasının ellerinden geleni yaptığını söyledi.

Okuma yazma oranının arması için ilçe genelinde çalışmaların devam ettiğini aktaran Çevik, şunları kaydetti:

"İlçe genelinde yaşları 50 ile 70 arasından değişen 52 vatandaşımız okuma yazma öğrenmek için Halk Eğitim Müdürlüğümüze kayıt yaptırarak derslere başladı. İnşallah bu sayıyı artırmak için köylerde geziyoruz. Okuma yazma oranını artırmak için elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Hastaneye gittiklerinde, otobüse bindiklerinde nerede duracaklarını, nereye gideceklerini bilemiyorlar. Bu anlamda kendilerine yardımcı olmak köylerimizde ve ilçe merkezindeki okullarda okuma yazma kursları açtık. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan'ın başlattığı okuma yazma seferberliğine okuma yazma bilmeyen tüm vatandaşlarımızı bekliyoruz."

Kaynak: AA