Uşak'ta 'Sektörlerin Sorunları Ve Yeni Ürün Geliştirilmesi' Toplantısı

Uşak Valisi Salim Demir, Türkiye’deki seramik üretiminin yüzde 15'inin Uşak’ta gerçekleştirildiğini söyledi.

Uşak Üniversitesi ile Uşak Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü koordinasyonunda deri, tekstil ve seramik sektörlerinin sorunlarını tartışmak amacıyla düzenlenen "Sektörlerin sorunları ve yeni ürün geliştirilmesi" başlıklı toplantının seramik sektörü ile ilgili oturumu Uşak Üniversitesi Recep Tayyip Erdoğan Kongre ve Kültür Merkezi'nde yapıldı.

Toplantıda konuşan Uşak Valisi Salim Demir, Türkiye’deki seramik üretiminin yüzde 15'inin Uşak’ta gerçekleştirildiğini belirterek, seramik üretiminin, deri ve tekstil sektöründen sonra üretim kapasitesi olarak dikkat çekecek bir büyüklüğe yaklaştığını kaydetti.

Türkiye'de seramik üretiminin yüzde 15’inin Uşak'ta gerçekleştirildiğini kaydeden Vali Demir, "Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın da dediği gibi artık eski Türkiye değil yeni Türkiye var ve hedeflerimiz ile ilgili de çok ciddi çalışmalar yapılıyor. Bunlarla ilgili en önemli hedeflerimiz 2023 yılında odaklanıyor, daha sonra 2053, 2071 yılları ile devam ediyor.

Dolayısı ile dünyada sözü edilen, etkisi ve yetkisi olan bir Türkiye istiyorsak, ülkemiz için belirlenmiş hedeflere mutlaka en azami katkıları sunmamız gerekiyor. Dolayısıyla bizlerin de üretim sektöründe ülkemiz adına dünyada söz sahibi olmamız gerekiyor. Bunun olmazsa olmazlarından bir tanesi, ithalatı azaltacağız. İhracatımızı da arttırarak cari açıkları azaltacağız hatta sıfırlayacağız. Ülkemizin kredi alan değil kredi veren bir ülke olmasını sağlayacağız." dedi.

Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Savaş da seramik sektöründe faaliyet gösteren firma temsilcileriyle bir araya gelerek sektörün gelişimine katkı sağlamak istediklerini ifade etti.

Konuşmaların ardından Uşak Üniversitesi Deri, Tekstil ve Seramik Koordinasyon Kurulu Üyesi Dr. Erhan Aydın "İhtisaslaşma Süreci, İlerlemeler ve Sektörden Beklentiler" konulu bir sunum yaptı.

Daha sonra akademisyenler, seramik sektörü ile ilgili çeşitli sunumlar yaptı.

Kaynak: AA