Üç Kurumun İşbirliğiyle Kurslar Açılacak

Şehzadeler İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Şehzadeler Halk Eğitim Merkezi ve Manisa Merkez Tarımsal Kalkınma Kooperatifi (Kadın-Koop) yeni bir işbirliği protokolüne imza attı. İmzalanan protokolle kooperatif binası kurs binası olarak kullanılacak. Hizmet içi eğitimlerin dışında genel, mesleki ve teknik eğitim verilmesine yönelik kurslar düzenlenecek.

Üç Kurumun İşbirliğiyle Kurslar Açılacak
Şehzadeler İlçe Milli Eğitim Müdürü Ebubekir Ermiş, Kadın-Koop başta olmak üzere sivil toplum kuruluşlarıyla daha önceleri çeşitli protokoller imzaladıklarını ve Halk Eğitim Merkezi eliyle kurslar açtıklarını söyledi.

Yeni imzalanan protokolle yeni kurslar açacaklarını belirten Ermiş, “Kooperatif yöneticilerine teşekkür ederiz. Bu mekanı bizlere tahsis edecekler. Bizlerde tahsis edilen bu mekanlarda öğretmenlerimiz eşliğinde kooperatifimiz bulacağı kursiyerlerle birlikte burada farklı etkinlikleri gerçekleştireceğiz. Bize gelen talepler doğrultusunda hangi mahalleden olursa olsun bizler bu tür kurslarımızı açmaya devam edeceğiz. Ama sivil toplum örgütlerinin ilgilenmesi, bizlerle ortak çalışması bizleri ayrıca sevindirmektedir. Bunlar hep birlikte yapacağımız, toplumu kalkındıracağımız çalışmalardır. Kaldı ki burada kadınlarımız öncelikli bir çalışma yapmakta, öncülük etmektedirler. Bu anlamda da kendilerine çok teşekkür ediyorum” dedi.

Kadın-Koop olarak kadınların üretmesi, el sanatlarıyla uğraşan ortakların üretime katkı sağlaması için çalışmalar yaptıklarını belirten Manisa Kadın-Koop Başkanı Nilgün Beşirik, “Şehzadeler İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz ve Halk Eğitim Merkezi’mizin destekleriyle 3’üncü yılımızı aştık. 4’üncü yılımıza başlıyoruz inşallah. Hem ortaklarımıza, hem çevre civarda yaşayan kadınlarımıza meslek edindirme kursları açarak amatörlükten profesyonelliğe geçiş yapabilecekleri eğitim alarak bu işi ciddi bir şekilde dile getirebilecekleri bir çalışmanın içerisindeyiz. Hayırlı uğurlu olsun” şeklinde konuştu.

Şehzadeler Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mehmet Kanca, kayıt olacak olan ve açılacak bütün kursların hayırlı olmasını diledi. Konuşmaların ardından protokol imzalandı. İmza töreninin ardından Kadın-Koop üyeleri tarafından yapılan el emeği göz nuru ürünler dikkatle incelenirken çalışmalar büyük beğeni topladı.
Kaynak: İHA