Türkiye İle Azerbaycan Arasında Sosyal Güvenlik Alanında İş Birliği Protokolü

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu’nun Azerbaycan ziyareti kapsamında, Türkiye ve Azerbaycan arasında çalışma ve sosyal güvenlik alanlarında işbirliği protokolü imzalandı.

Türkiye İle Azerbaycan Arasında Sosyal Güvenlik Alanında İş Birliği Protokolü
Türkiye ile Azerbaycan sosyal güvenlik alanında ilişkilerini kuvvetlendiriyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu Bakü ziyaretinin ikinci gününde Türkiye-Azerbaycan Ortak Daimi Komisyonu 9’uncu Toplantısı’na katıldı.

İki ülke arasında çalışma ve sosyal güvenlik alanlarında atılacak ortak adımların belirlendiği toplantı sonrasında işbirliği protokolü imzalandı.

Toplantıda konuşma yapan Bakan Jülide Sarıeroğlu,”İnşallah ülkelerimiz gelişimine, kalkınmasına hızlı bir şekilde devam eder. Bu güzel örneklerimizi vatandaşlarımız için, halklarımız için arttırarak sürdürmeye devam ederiz. Bakanlıklar arasında çok yüksek düzeyde devam eden ilişkilerin inşallah bu dönemde sayın bakanımızla birlikte daha somut projelerle, daha güçlü adımlarla, daha kalıcı şekilde yapacağımız reformlarla daha da ileri bir üst seviyeye gelmesi için çaba içerisinde olacağız. Bugün gerçekleştireceğimiz protokolde sosyal güvenlik alanındaki konularda iş gücü verimizin serbest dolaşımı sırasında, Türkiye’deki vatandaşlarımızın Azerbaycan’da, Azerbaycan’daki vatandaşlarımızın Türkiye’de çalışmaları esnasında hayatlarını kolaylaştırıcı şekilde adımların atılması, çalışma izinleri konusunda daha kolaylaştırıcı prosedürlerin uygulamaya konulması, iş sağlığı güvenliği konusunda, farklı tecrübeleri ve projeleri paylaşarak bu kesimlerdeki kardeşlerimizin hayatlarını daha da kolaylaştırıcı adımlar atmak konusunda önümüzdeki dönemde yapacağımızı çalışmaları içeren bir protokolü bugün imza altına almış olacağız” dedi.

Bakan Sarıeroğlu temasları kapsamında Türk ve Azeri iş adamlarıyla da bir araya gelecek.

(Kamil Nadirli/İHA)
Kaynak: İHA