Suriyeli Aileye Alo Evlat Ekibi Sahip Çıktı

KOCAELİ – Kartepe’de ikamet eden Suriye’den gelen Sabah Mahmud Hasan, yaşadığı bütün zorluklara Alo Evlat Hattı ekipleri sayesinde hayata yeniden tutundu.

Suriyeli Aileye Alo Evlat Ekibi Sahip Çıktı
Eşiyle birlikte kıt kanaat yaşayan Sabah Mahmud Hasan (35)’ın hayatı Suriye’de başlayan iç savaş sonrasında değişti. Çıkan iç savaş da eşi gözlerinin önünde öldürülen Sabah Mahmud 5 evladıyla baş başa kaldı. 2 evladının kendi aileleri olmasından dolayı onları gözyaşları içerisinde Suriye’de bırakarak 3 çocuğuyla birlikte Türkiye’ye sığındı. Geçici Barınma Merkezi’nde 3 çocuğu ile birlikte hayatını idame ettiren Sabah Mahmud yaşadığı zorluklar bununla da bitmedi.

Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez’in ödüllü projelerinden olan Alo Evlat Hattı ekibi Sabah Mahmud Hasan ve iki evladını geçici olarak Derbent Yurt binasına yerleştirdi. Bu sırada ailenin kalacağı yer için ekipler çalışmalarına hemen başladı.

Ekipler tarafından kiralanan evin bütün eksikleri giderildi. Giyecek, erzak, eşya, boya badana, tamir tadilat ihtiyaçları Alo Evlat Hattı ekibi tarafından karşılandı. Bu sıcak yuvada Sabah Mahmud ve evlatları yeni bir hayata başladı.

Kolon kanseri rahatsızlığı olan 35 yaşında ki Sabah Ahmed Hasan’ın ve çocuklarının yüzü bir nebze olan Alo Evlat Hattı ekibi sayesinde güldü. 14 yaşında ki kızına yurtta bakılan Sabah Ahmed’in yaşadığı evlat hasreti yetkililerle irtibata geçilmesi ile giderilmesi yüzünü güldürdü. Geçtiğimiz günlerde gece 21.30 sularında şiddetli karın ağrısı ile Alo Evlat Hattı ekiplerini arayan Sabah Ahmed’in evine hemen ekipler giderek, Kocaeli Devlet Hastanesi’ne götürdü. Burada tedavisi ve ilaçlarının alınması sonrasında gece 00.10 sularında evine bırakıldı.

Yapılan yardım hakkında konuşan Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez, “Suriye’de yaşanan savaş bir çok ailenin dağılmasına neden oluyor. Bugünlerde Zeytin Dalı harekatı yapılmaktadır. Allah Mehmetçiklerimize yardım etsin. Suriye’de yaşananlar insanlık ayıbıdır. Türkiye haricinde hiçbir ülke buraya yardım elini uzatmamıştır. Herkes izlemiştir. Türk milleti ensar ruhuyla Suriye’den gelenlere yardım ediyor. Bizlerde Alo Evlat Hattı ekibimiz sayesinde ilçemiz sınırlarında bulunan vatandaşlarımıza hizmet götürüyoruz. Amacımız Suriye’den gelenlerin bir nebze olsun yüzlerinin gülmesidir” ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA