Şırnak'lı Öğrencilerin Ankara'da Anlamlı Ziyareti

Şırnak’lı öğrencilerin Ankara’da anlamlı ziyareti, İşleri Bakanı Süleyman Soylu Şırnak’lı öğrencileri makamında ağırladı.

Şırnak'lı Öğrencilerin Ankara'da Anlamlı Ziyareti
Askeri konvoyun geçişi sırasında düşen ay-yıldızlı bayrağı fark edip evlerine götürüp burada yıkadıktan sonra köy meydanında göndere çeken Şırnak ili Beytüşşebap ilçesine bağlı Ayvalık köyünde yaşayan 12 çocuk Ankara’yı gezdi . Çocukları makamında kabul eden İçişleri Bakanı Süleyman Soylu çocuklarla uzun bir süre sohbet edip ardından hediyeler verdi. Bakan Süleyman Soylu, "Ay- yıldızlı bayrağımızı göndere çeken güzel çocuklarımızı ağırlamaktan şeref duydum. Çocuklarımız hepsi pırıl pırıl çok sevindik bu çocukları gördüğümüze’’ifadelerini kullandı. Bakan Soylu, ziyaret sırasında Beytüşşebap ilçe kaymakamı Murat Şener’i telefonla arayarak gönderilen öğrenciler hakkında bilgiler aldı.

Ertürk koltuğunu bir günlüğüne Şırnak’lı Hacı Adıyaman’ı devr etti

Kahraman Kazan Belediye başkanı Lokman Ertürk "Beytüşşebap’tan gelen bu genç kardeşlerimizi Kahraman Kazan ilçesinde ağırlamaktan büyük bir mutluluk duyuyoruz. Basında takip ettiğimiz çocuklarımız bayrağımızı görüp o çamurlu haliyle evlerine götürüp temizleyip,ütüleyip ertesi günde arkadaşlarla beraber hak ettiği göndere çekmeleri gerçekten bizi mutlu etti. Bu kardeşlerimize Kahraman Kazan halkı olarak desteklerimizi iletmek üzere bir takım yardımlar gönderdik. Daha sonra ilçe kaymakamımızın’da destek ve katkılarıyla Sayın İçişleri Bakanımız’da sağ olsun misafir etti. Ankara’ya gelen öğrencilerimiz İçişleri bakanımızı, Jandarma Genel Komutanımızı, Gençlik ve Spor Bakanımızı ziyaret ettiler. Ve bizi de ziyarete geldiler. Kendilerine bu güzel ziyaretlerinden dolayı son derece mutluyuz. Tüm Türkiye’nin duygularına tercüman oldular. ‘Bayrakları bayrak yapan kandır, toprak eğer uğrunda ölen varsa vatandır’ anlayışına ha Kahraman Kazan’da ha Beytüşşebap’ta fark etmeden sahip çıkacak nice yiğit gençlerimizin olduğunu görmek bizleri de mutlu etti. Bu bir kardeşliktir. Türkü,Kürdü,Alevi,Boşnak, Arap, Laz, Türkmen’iyle beraber Türk milletinin büyük bir millet olduğunu bir kez daha ortaya koydu. Emanet olan bu koltuğumuzu Beytüşşebap’tan gelen kardeşimize bir günlük emanet ettim. Bir gün boyunca Kahraman Kazan fahri Belediye başkanı olmuş oldu" diye konuştu.

Gün boyu çeşitli yerleri ziyaret eden öğrenciler Kahramankazan Belediyesi önünde uçurulan drone havadan çekim yapılarak karşılandılar. Öğrenciler 3 gün daha Ankara’da çeşitli tarihi ve turistlik yerleri ziyaret edecekler.
Kaynak: İHA