ÖYK Kararları

Özelleştirme Yüksek Kurulunca, AnkaraYenimahalle'deki bir taşınmazın satışıyla, 7 ildeki bazı parsellere yönelik imar planı değişiklikleri ve imar planları onaylandı.

Özelleştirme Yüksek Kurulunca (ÖYK), Ankara-Yenimahalle'deki bir taşınmazın satışıyla, 7 ildeki bazı parsellere yönelik imar planı değişikliklerine ve imar planlarına onay verildi.

Kurulun Resmi Gazete'de yayımlanan kararlarına göre, Ankara-Yenimahalle'deki 9 bin 164 metrekare büyüklüğündeki taşınmazın, yapılan ihalede 5 milyon 443 bin lira bedelle en yüksek teklifi veren Metehan Geri Dönüşüm Metal İnşaat Nakliyat Turizm İmalat İthalat İhracat Sanayi Ticaret Ltd. Şti.'ye satışı onaylandı.

Kurul, Sümer Holding ile birleştirilerek tüzel kişiliği sona erdirilen tta Gayrimenkul AŞ'ye ait Aydın-Didim'deki 2074 ada 13 parselin sahil şeridinde kalan kısmının günübirlik tesis alanı olması ve kat yüksekliğinin azaltılmasına yönelik itirazları kabul ederek, "otel alanı, günübirlik tesis alanı ve yol" kullanım kararlarının getirilmesine yönelik 1/5000 ölçekli nazım imar planı ile 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişikliklerine onay verdi.

Ayrıca Karaman-Merkez, Kırıkkale-Yahşihan, Kayseri-Kocasinan, İçel-Silifke ve İzmir-Konak'taki bazı parsellere yönelik imar planı değişiklikleriyle İstanbul-Kartal ve İzmir-Konak'taki kimi parsellere ilişkin imar planlarının onaylanması da kararlaştırıldı.
Kaynak: AA