Malazgirt'te 'Kalbimiz Sokakta Atıyor' Projesi

MUŞ – Muş’un Malazgirt Belediyesi, ‘Kalbimiz Sokakta Atıyor’ projesi kapsamında sokak hayvanlarının bakım, tedavi ve rehabilitasyonu için hayvan barınağı kurdu.

Malazgirt'te 'Kalbimiz Sokakta Atıyor' Projesi
İlçede soğuk hava şartları nedeniyle yaşam şartları zorlaşan sokak hayvanları için Malazgirt Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Soner Kırlı’nın talimatıyla belediye bünyesinde kurulan barınakta, toplatılan sokak hayvanlarının bakım, tedavi ve rehabilitasyon işlemleri yapılmaya başlandı. Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Soner Kırlı, ‘Kalbimiz Sokakta Atıyor’ projesi ile tüm sokak hayvanlarına sahip çıkacaklarını söyledi.

Kaymakam Kırlı, “Çalışmalarımızı 5199 sayılı Hayvan Haklarını Koruma Kanunu ve ilgili yönetmeliğe uygun olarak gerçekleştiriyoruz. Halkımızın sağlığı, güvenliği ve aynı zamanda zorlu kış şartlarında yaşamlarını devam ettirmeye çalışan sokak hayvanlarının temel ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla yapıyoruz. Toplanılan başıboş ve sahipsiz hayvanları veteriner hekimlerimiz gerekli sağlık taramasından geçiriyorlar. Kuduz aşılamaları yapılıp bakımları tamamlandıktan sonra kısırlaştırma operasyonundan geçiriliyor. Gerekli müşahede süresi dolduktan sonra küpelenerek kayıt altına alınıyorlar. Daha sonra kendi yaşam alanlarına geri bırakılıyor’’ dedi.

Kaynak: İHA