Konya'da 4 Milyon 329 Bin Fidan Toprakla Buluşturuldu

Konya Büyükşehir Belediyesi, 2023'e kadar 80 milyon fidan dikimi için Orman Genel Müdürlüğü ile imzalanan protokol kapsamında 2017'de 4 milyon 329 bin 18 fidanı toprakla buluşturdu Büyükşehir Belediye Başkanı Akyürek: 'Konya, her yıl artan yeşil dokusu ve şehir genelinde her mevsim açan rengarenk çiçekleriyle örnek bir şehir haline geldi'.

Konya Büyükşehir Belediyesi, 2017'de 4 milyon 329 bin 18 fidanı toprakla buluşturdu.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamada, 2023'e kadar 80 milyon fidan dikimi için Orman Genel Müdürlüğü ile protokol imzalandığı, bu kapsamda kentte geçen yıl 4 milyon 329 bin 18 fidan dikildiği bildirildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, 2023'e kadar 80 milyon fidanın dikimini tamamlamak için tüm ilçelerle çalıştıklarını belirtti.

Son yıllarda yaptıkları çalışmalarla kişi başına düşen yeşil alan miktarını 12 metrekareden 49 metrekareye çıkardıklarına dikkati çeken Akyürek, şunları kaydetti:

"Konya, her yıl artan yeşil dokusu ve şehir genelinde her mevsim açan rengarenk çiçekleriyle örnek bir şehir haline geldi. Yeni Büyükşehir Yasası ile şehrin tamamında şehir ormanları ve koruluklar oluşturmak için harekete geçtik. Şehir genelindeki ağaçlandırma çalışmalarımızı artırarak devam ettireceğiz."
Kaynak: AA