Kayseri'deki FETÖ/PDY Davası

İş adamlarının da aralarında bulunduğu 4'ü tutuklu 17 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Kayseri'de, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında haklarında dava açılan, aralarında iş adamlarının da yer aldığı 4'ü tutuklu 17 kişinin yargılandığı davanın duruşması görüldü.

Kayseri 4. Ağır Ceza Mahkemesinde görülmesi gereken duruşma, katılımcı sayısının fazla olması nedeniyle Kayseri Adliyesi konferans salonuna alındı.

Duruşmada, tutuklu sanıklar Halil ve Nuri Korkmaz, İbrahim Hakkı Gazezoğlu ve Sami Gülhan, tutuksuz yargılanan Bayram G, Ömer E, Uğur P, Süleyman Ü, Doğan Ü, Bayram G, Osman B, Abdurrahman Ö, Mehmet B, Ahmet B. ve Ahmet Osman B. ile avukatları hazır bulundu. Tutuksuz sanıklar Davut Ü. ile Nagihan B. ise duruşmaya katılmadı.

Tanık Yavuz Dur, mahkemeye verdiği ifadesinde, Ahmet Osman B'yi yaklaşık 10 yıldır tanıdığını söyledi.

Ahmet Osman B'nin, ismini bilmediği biriyle iş yerine geldiğini belirten Dur, "Biraz sohbet ettikten sonra yanında gelen kişi benden öğrencilere yardım etmemi istedi. Ben de nakit veremeyeceğimi ancak kanepe yardımında bulunabileceğimi söyledim. Ancak Ahmet Osman B. benden bizzat bir şey istemedi." dedi.

Tutuklu sanıklardan İbrahim Hakkı Gazezoğlu'nun kardeşi ve başka FETÖ/PDY soruşturması kapsamında tutuklu bulunan Halit Gazezoğlu da tanık olarak dinledi.

Halit Gazezoğlu, kardeşi İbrahim Hakkı Gazezoğlu'nun yargılandığı dava dosyasında yer alan ve ABD'de bir şirkete gönderildiği tespit edilen 41 bin doları kendisinin yolladığını, kardeşinin bundan bilgisi olmadığını savundu.

Halit Gazezoğlu, mahkeme heyetinin parayı neden kendi adına göndermediği şeklindeki soruya ise "Biz kardeşimle ortağız. Aile şirketimiz var. Mali işlere ben bakıyorum. Para gönderdiğimiz kurumlar para gönderdiğimiz dönemde herkesin yardım ettiği kurumlardı. Biz de ara ara yardım yapıyorduk. Bu yardımlarda kardeşimin ve oğlumun da ismi geçsin diye onların adına da para yatırdım." yanıtını verdi.

Tanık beyanlarına karşı sanıklar ve avukatlarına söz veren mahkeme heyeti, tutuklu sanık Sami Gülhan'ın tahliyesi, diğerlerinin ise mevcut durumunun devamını kararlaştırarak duruşmayı erteledi.
Kaynak: AA