Kahta'da Öğrenci Servisleri Ve Okul Güvenliği Toplantısı Yapıldı

Adıyaman’ın Kahta ilçesinde öğrenci servisleri ve okul güvenliği toplantısı yapıldı.

Kahta'da Öğrenci Servisleri Ve Okul Güvenliği Toplantısı Yapıldı
Kahta Kültür Merkezi Konferans Salonunda düzenlenen toplantıya öğrenci servisleri ve okulların güvenliği hakkında sorun ve sıkıntılar tespit edilerek çözüm yolları üzerinde istişare edildi. Toplantının açılış konuşmasını yapan ilçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Halil Tünçmen, okul servis yönetmenliğinin değiştiğini belirterek, “Okul çevresinde sigara gibi zararlı ürünlerin satıldığı işletmeleri okul idaremize yada kolluk kuvvetlerine bildirmesi gerekiyor” dedi.

Kahta Kaymakamı Ahmet Gazi Kaya ise, “Servis sürücüleri aşırı hızdan kaçınmalı. Kış aylarında kış lastiği kullanmaları gerekiyor. Bu konuda kesinlikle taviz veremeyiz. Çocuklarımız servis araçlarına bindiği andan itibaren canları servis sürücüsüne ait. Onların bu sorumluluğa yakışacak şekilde davranacağına inanıyorum. Okullarımızın güvenliği için birçok okulumuza kamera sistemi kurduk. Bu konudaki çalışmalarımız halen devam ediyor. Eğitim konusunda her şeyi devletten beklememek lazım. Okul aile birliklerimizin okullarımıza destek olabileceği hususlar var. Güvenlik kamera sistemi olmayan okullarımızda okul yöneticileri ve okul aile birlikleri ile beraber kamera sisteminin kurulması konusunda beraber çalışmalıdır” ifadelerini kullandı.

Toplantıya, Kahta Kaymakamı Ahmet Gazi Kaya, ilçe Belediye Başkanı Abdurrahman Toprak, ilçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Halil Tünçmen, ilçe Jandarma Komutanı Teğmen Selçuk Çalıkuşu, ilçe Emniyet Müdürü Cafer Demir, okul aile birliği başkanları ve okul servis yöneticileri katıldı.

Kaynak: İHA